UFC

(VIDEO) White u nevjerici: 'Ovo je nešto najgore što sam vidio! Pobijedio je nokautom, a izgubio borbu!'

Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)
Predsjednik UFC-a bio je vidno uzrujan nakon kontroverzne situacije u Las Vegasu

Dana White bio je toliko zgrožen odlukom suca Chrisa Tognonija da ga je usporedio s onim kojeg je naviše i najžešće znao kritizirati - Steveom Mazzagattijem.

Što se dogodilo?

Bližila se završnica druge runde u nedjelju održane borbe Mikea Rodrigueza i Eda Hermana, kada je Rodriguez koljenima iz klinča počeo uništavati svog suparnika. Jedno od njih uspjelo je i srušiti Hermana koji se počeo previjati u bolovima. Tu onda na scenu stupa sudac Tognoni koji zaustavlja meč zbog, po njegovom mišljenju, ilegalnog udarca u međunožje.

Rodriguez se odmah čudio zbog te odluke, a Ed iskusno ostao na podu i polako skupljao snagu za nastavak.

Ne bi tu bilo ništa sporno da snimka nije pokazala kako se radilo o čistom udarcu, a snimku je mogao i pogledati sudac te na temelju viđenog dodijeliti pobjedu Rodriguezu. No, to se nije dogodilo, meč je nastavljen, a onda u trećoj rundi Herman kimurom radi veliki preokret i čini pogrešku suca još bolnijom.

"Ovo je nešto najgore što sam vidio. Ovo je sranje na razini Mazzagattija. Ovo je jedna od najgorih stvari koje sam vidio. Taj dečko pobijedi nokautom, tehničkim nokautom, a izgubi borbu. Ovo je nešto najgore što sam vidio", ponavljao je vidno uzrujani White na press konferenciji.

Pregled snimke mogao je riješiti ovu situaciju, ali pravila Sportske komisije države Nevade govore da je to moguće samo u slučaju da je odmah i dosuđen kraj borbe. Predsjednik UFC-a smatra kako to nije dovoljno dobro rješenje i pokušat će nagovoriti nadležna tijela da razmisle o promjeni pravila.

"Opet se sve vrti oko snimke. Moramo imati mogućnost pregleda snimke. Samo morate pogledati snimku koja se vrti 6.000 puta dok je Herman na podu i reći kako ste pogriješili. Kako uopće možete pomisliti da je to udarac u međunožje, to je ludo, ali događaju se i takve stvari", rekao je White dodavši da će stvari pokušati donekle ispraviti tako što će Rodriguezu isplatiti i onaj dio pobjedničkog bonus jer je "pobijedio u toj borbi".

Linker
20. travanj 2024 14:17