UFC

(VIDEO) Pogledajte što prognozira jedni borac koji se u Octagonu našao i s Usmanom i s Masvidalom

Kamaru Usman i Jorge Masvidal
 Screenshot (Twitter)
Legendarni MMA veteran imao je i jedan savjet za aktualnog UFC-ovog prvaka

Brojni borci bacili su se ovih dana u prognoziranje glavne borbe UFC 251 priredbe, a posebno je bilo zanimljivo čuti tko je favorit za MMA veterana Demiana Maiu.

Naime, upravo je legendarni Brazilac jedni koji se može pohvaliti da je tijekom karijere za suparnika imao i Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala.

Slavni BJJ majstor u dva je spomenuta susreta ostvario polovičan učinak. Maia je, podsjetimo, 2017. na UFC 211 priredbi podijeljenom odlukom sudaca svladao 'Gamebreda' za svoju tada sedmu pobjedu u nizu, ali i pobjedu vrijednu napada na titulu do koje ipak nije stigao budući da je od njega uspješniji bio tadašnji prvak Tyron Woodley.

Nakon Woodleyja Maia je jednoglasnim odlukama sudaca gubio i od Colbyja Covingtona, ali i Usmana s kojim se obračunao u svibnju 2018. godine.

"Kod borbi je sve u stilovima i 'matchupovima'. To što sam imao problema s Kamaruom, a pobijedio sam Jorgea, ne mora ništa značiti za njihov dvoboj", započeo je Maia razgovarajući s TMZ-om pa onda ipak izabrao favorita:

"Mislim da postoje neke stvari zbog kojih je Kamaru favorit. Mislim da je on bolje potkovan u više segmenata borbe. Radi se o vrlo dobrom hrvaču i nekome tko je odradio puni pripremni kamp za ovaj meč. Masvidal nije imao puni kamp i to je isto jedan od razloga zašto je po meni Kamaru favorit. Ali... MMA je lud sport. I kad postoji osjetna razlika teško je reći tko će pobijediti. Upravo to čini ovaj sport toliko zanimljivim ...", zaključio je Maia uz dodatak da se za Usmana put do pobjede skriva iza pravilnog kombiniranja boksačkih tehnika i rušenja.

Slažete li se s brazilskom ikonom?

Linker
28. travanj 2024 02:51