UFC

White negodovao zbog prekida pa promijenio mišljenje nakon razgovora s Diazom!

 Screenshot (YouTube, ESPN)
Dana White bio je samo jedan od mnogih koji su s razočaranjem popratili odluku liječnika i prekid glavne borbe UFC 244 priredbe. No, iako se na prvu nije složio s tim potezom, predsjednik UFC-a ubrzo je promijenio mišljenje...

White je, kao i gotovo pa cijeli Madison Square Garden, nezadovoljno okretao glavu kad je zbog posjekotine u pauzi između treće i četvrte runde zaustavljen meč Jorgea Masvidala i Natea Diaza.

"Velike posjekotine su uvijek problem. Kada je zaustavljen meč mislio sam si, 'Pa čovječe, niste zaustavili borbu Tysona Furyja...'. Znam ja da to nije ista komisija, ali hoću reći da taj meč (Fury vs Wallin, op.a) nije zaustavljen zbog posjekotine", rekao je White u razgovoru za ESPN.

Ipak, jednom kada je priredba završila, predsjednik UFC-a otišao je u backstage kako bi razgovarao s Diazom. U tom se trenutku njegovo mišljenje promijenilo...

"Tad sam pogledao njegovo lice, njegova obrva je doslovno padala preko oka. A imao je još i jednu posjekotinu ispod toga. Ovu je borbu najvjerojatnije i trebalo zaustaviti. Je li Nate Diaz mogao i želio nastaviti? Da. I zato volimo Natea Diaza, ali sad je vjerojatno bolje da nije nastavio", komentirao je Dana.

White je iskoristio ovaj razgovor i kako bi zaštitio doktora koji je donio konačnu odluku.

"Mislim da doktori znaju ugrožava li posjekotina zdravlje borca i vide li na oko. A Nate nije mogao gledati na to oko, pa on je stalno brisao krv iz njega. U jednom sam trenutku vidio kako mu krv šiklja. Lako je nama izigravati čvrste tipove. Meni koji sjetim u ugodnom stolcu pored Octagona i svima ostalima na tribinama i pred ekranima. Nate je bio unutra i imao je široko otvorenu posjekotinu. Ta je meč vjerojatno i trebalo zaustaviti", zaključio je predsjednik UFC-a.

Linker
07. svibanj 2024 12:01