Regija

Bivši Chelseajev vratar danas napada pojas u KSW-ovoj teškoj kategoriji: U meč ulazi s ozljedom

Phil De Fries i Ricardo Prasel

 Screenshot (youtube, Ksw)
Ricardo Prasel pokušat će svrgnuti Phila De Friesa s trona KSW-ove teške kategorije

UFC 274 event u centru je pozornosti ovog vikenda kad su u pitanju borilačka uzbuđenja i tu nema apsolutno nikakve dileme. Međutim, KSW također nudi jako dobar event i nemojte ga propustiti.

Izuzev meča Darka Stošića kojeg čeka revanš s Michalom Kitom, svakako vrijedi izdvojiti i glavnu borbu večeri na večerašnjem KSW-ovom eventu. Phil De Fries (21-6-0, 1 NC) tražit će svoju sedmu uzastopnu obranu titule u teškoj kategoriji, a na suprotnoj strani imat će vrlo zanimljivog borca.

Ricardo Prasel (13-3-0) borac je kojeg regionalni MMA fanovi dobro pamte još od 2018. godine i Rizin 10 eventa. Ante Delija tada je porazio Prasela jednoglasnom odlukom sudaca, a Brazilcu je to bio prvi poraz u karijeri. Godinu dana kasnije Brazilac je nastupio na Contender Seriesu, ali Don‘Tale Mayes nokautirao ga je sekundu prije kraja prve runde i Prasel nije uspio osvojiti ugovor s UFC-om.

Od trećeg mjeseca ove godine, Prasel nastupa pod okriljem KSW-a. U debiju je nokautirao veterana Michala Kitu (21-14-1) sredinom druge runde, a samo dva mjeseca kasnije porazio je još jednog renomiranog borca.

Nakon samo 98 sekundi, Prasel je ‘‘achilles lockom‘‘ prisilio Daniela Omielanczuka (25-13-1) na predaju u prvoj rundi. Dvama velikim pobjedama Prasel je zaslužio napad na pojas. 32-godišnji Brazilac nekoć je bio nogometaš, a s 18 godina potpisao je za londonski Chelsea. Prasel je nastupao na poziciji vratara, ali u ranim 20-ima napustio je noogmet zbog ozljede kuka te je počeo trenirati BJJ.

U meč protiv De Friesa ulazi kao veliki autsajder, a ono što je otkrio za MMA Fighting samo dodatno umanjuje njegove šanse za pobjedu. Naime, Prasel tvrdi da je trening kamp odrađivao na 60 ili 70 posto svoje spreme, a problem je ozljeda koju ne želi definirati, ali i dalje je prisutna.

‘‘Ovo su bile jedne od najtežih priprema koje sam imao. Razmišljao sam otkazati ovaj meč još prije mjesec dana. Čak sam i rekao menadžeru da se neću boriti. Radi se o ozljedi koja me muči još od posljednjeg nastupa, ali primam injekcije koje mi omogućuju da se borim i kasnije ću odraditi operaciju. Odlučio sam se boriti iako nisam na 100 posto, jer ne mogu propustiti da mi izmakne prilika za osvojiti pojas.‘‘, otkrio je Prasel.

Koliko je to pametna ideja, teško je prosuditi, no neke odgovore dobit ćemo večeras. De Fries je posljednja tri protivnika pobijedio tehničkim nokautom, a Darko Stošić bio je posljednji kojeg je svladao. Britanac je u nizu od devet uzastopnih pobjeda, a u meč ulazi i s 12 kilograma prednosti. Prasel će imati jako težak zadatak, ali autsajder je bio i u prijašnja dva nastupa.

Event započinje od 19:00h, a meč Prasela i De Friesa deveti je po redu, odnosno radi se o ‘‘main eventu‘‘.

Linker
27. travanj 2024 14:34