Regija

(VIDEO) Stošić večeras protiv Kite traži povratak pobjedama: Prisjetite se nokauta iz njihovog prvog meča

Darko Stošić vs. Kita

 Screenshot (youtube, Ksw)
Ponajbolji srpski MMA borac odradit će revanš s poljskim veteranom Michalom Kitom

Sjajno je Darko Stošić otvorio svoju KSW epizodu u trećem mjesecu prošle godine. Michala Wlodareka nokautirao je u drugoj rundi, a samo dva i pol mjeseca kasnije uslijedio je obračun protiv Michala Kite.

Poljski veteran djelovao je bolje većinom prve runde, sve dok Stošić nije sjajno kontrirao desnicom 60-ak sekundi prije kraja prve runde. Kita je teško uzdrman završio na podu, a srpski teškaš posao je završio s nekoliko dodatnih udaraca.

Već tri mjeseca kasnije, Darko je ponovno kročio u KSW-ov kavez, a podijeljenom sudačkom odlukom slavio je protiv Michala Andryszak. S te tri pobjede Stošić je izborio napad na titulu.

Krajem drugog mjeseca ove godine, Stošić je napokon i dočekao tu priliku, ali nije se dobro proveo. Phil De Fries koji je na vaganju bio 15-ak kilograma teži od Darka, sjajno je koristio svoju veličinu i težinu. Velik dio meča De Fries je dominirao hrvanjem i kontrolom iz gornje pozicije u parteru, a drugom polovicom pete runde Stošić je tapkao na udarce koje mu je De Fries zadavao.

‘‘Ovo je bio vrlo dosadan meč, ali Phil je faca i zna što radi. Bio sam u panici, nikad ne odustajem i uvijek se borim do kraja. Ali u petoj rundi, bio sam u panici i teško sam disao. On je večeras bio bolji i želim mu sve najbolje. Ovo je velika lekcija za mene i prva borba na pet rundi. Ispričavam se svima koje sam razočarao i hvala na podršci.‘‘, izjavio je Darko neposredno nakon meča.

Nakon toga Stošića nismo gledali u kavezu, ali večeras se Darko vraća u kavez. KSW 74 event održava se večeras od 19 sati u Ostrowu Wielkopolskom. Stošića u kavezu čeka borac s kojim se već borio.

Michal Kita (21-14-1) imat će priliku revanširati se srpskom borcu za poraz koji mu je Darko nanio prošle godine. 42-godišnjak nadimka ‘‘Masakra‘‘ posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine, a nokautom u drugoj rundi izgubio je od Ricarda Prasela koji danas napada pojas KSW-ove teške kategorije.

‘‘Masakra‘‘ smatra da je bolji borac od Stošića i da je u prvoj borbi poražen ‘‘lucky punchem‘‘ (‘sretnim udarcem‘). Meč njega i Stošića sedmi je po redu na večerašnjem programu koji započinje od 19:00 sati. Kita će pokušati dokazati svoju tvrdnju o ‘‘lucky punchu‘‘, a Stošić će doći s namjerom da ju opovrgne. Tko će biti u pravu, saznat ćemo večeras, a dok čekamo taj meč, prisjetite se njihovog prvog obračuna u videu pri dnu teksta.

Linker
28. travanj 2024 16:26