Regija

FNC u Sarajevu postao bogatiji za sjajan meč u perolakoj kategoriji: Može li Abbasov ostati neporažen?

Tariel Abbasov vs. Rony Jason

 Fnc
Najbolja hrvatska MMA organizacija počela je popunjavati ‘‘fight card‘‘ za sarajevski spektakl

Nešto manje od mjesec dana udaljeni smo od FNC 14 eventa. Najbolja hrvatska MMA organizacija gostovati će u Sarajevu 16. prosinca (12. mjesec), a još od eventa u Beogradu, poznato je kako će priredbu predvoditi Tomislav Spahović i Miran Fabjan.

Sada FNC-u preostaje popuniti ostatak ‘‘fight carda‘‘, a danas su najavili odličan meč u perolakoj kategoriji. Radi se o okršaju dva dobro poznata lica iz FNC-a, a njihova imena su Tariel Abassov (8-0) i Rony Jason (17-10-0).

Tariel Abbasov rodom je iz Azerbajdžana, ali nastupa pod izraelskom zastavom. Borac koji nerijetko trenira u zagrebačkom ATT-ju na glasu je kao jedan od najperspektivnijih FNC-ovih boraca, što dokazuje i njegov ‘‘score‘‘ (8-0).

Dva nastupa pod okriljem FNC-a dosad je odradio Abbasov, a u oba je došao do podosta uvjerljivih pobjeda. U trećem mjesecu ove godine Tariel je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio Maura Paixaoa, a u sedmom mjesecu Abbasov je ugušio Peymana Hacieva. Taj meč potrajao je nešto dulje i Abbasov je slavio u trećoj rundi.

Rony Jason borac je koji ne treba posebno predstavljanje. 39-godišnj Brazilac nekoć davno nastupao je u UFC-u, a 2012. godine postao je osvajačem brazilskog izdanja ‘‘The Ultimate Fighter‘‘ showa. Jason je pod okriljem UFC-a odradio devet nastupa. Četiri puta je slavio, četiri puta je gubio, a jedan meč okončan je ‘‘no contestom‘‘.

Debi u FNC-u odradio je u trećem mjesecu prošle godine. Odmah u prvom nastupu unutar FNC-a, Jason se borio za pojas u perolakoj kategoriji. Daniel Bažant porazio ga je u sjajnom meču na pet rundi, a Jason se vratio u petom mjesecu ove godine. Brazilac je na FNC-ovom spektaklu u zagrebačkoj Areni nokautirao Filipa Pejića u prvoj rundi borbe.

Nastupio je Jason i u sedmom mjesecu na manjoj priredbi u Brazilu. Savia Chavesa porazio je nokautom u trećoj rundi i s dvije pobjede u nizu dolazi u Sarajevo. Podsjećamo, Jason se u Puli trebao boriti protiv Jordana Bartona za pojas u perolakoj kategoriji, ali Barton je tada otkazao nastup zbog ozljede. Jordan očito nije spreman za povratak u kavez i FNC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odlučili su upariti Jasona i Abbasova. Pobjednik tog meča vrlo vjerojatno borit će se za pojas u perolakoj kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 17:42