Regija

Rade Opačić uoči meča protiv Innocentea: ‘Osjećam se odlično i jedva čekam pokazati se u ringu!‘

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One)
Ponajbolji regionalni kickboksač tražit će petu uzastopnu pobjedu na ovotjednoj ONE-ovoj priredbi

Drugi meč u ovoj kalendarskoj godini, srpski kickboksač Rade Opačić (16-5-0) odradit će u petak. 24-godišnji teškaš trenutno je jedan od najboljih teškaša svijeta u tom sportu, a u Singapuru će se boriti protiv iskusnog Brazilca Guta Innocentea (39-10-0).

Innocente je 36-godišnji borac koji je paralelno gradio MMA (10-6-0) i kickboxing karijeru. Kad je MMA u pitanju, Innocente je nastupao u jakim promocijama, a 2013. godine dogurao je čak i do UFC-a. Derrick Lewis i Anthony Perosh pokazali su se nepremostivim preprekama za njega i uslijedio je otkaz.

Osjetno uspješniju karijeru izgradio je u kickboksu. Pobjeđivao je imena kao što su Benjamin Adegbuyi, Hesdy Gerges, Brian Douwes i mnogi drugi. Dvaput je gubio od Jamala Ben Saddika i jednom od Rica Verhoevena, ali zanimljivo je kako niti u jednom od tih mečeva nije završen.

Meč protiv Verhoevena odradio je u devetom mjesecu 2018. godine, a radilo se ujedno i borbi za Gloryjevu titulu u teškoj kategoriji. Innocente je trenutno u nizu od tri uzastopne pobjede, a posljednji nastup odradio je krajem drugog mjeseca, upravo pod okriljem ONE-a. Portugalac Bruno Susano bio je njegov protivnik, a Innocente je do pobjede došao prekidom u drugoj rundi.

Neće Opačić imati lak zadatak, ali srpski borac u sjajnom je pobjedničkom nizu. Rade je krajem 2020. godine debitirao za ONE, a upisao je četiri pobjede u jednako toliko nastupa. Posljednji puta gledali smo ga krajem prvog mjeseca, a tehničkim nokautom (3 brojanja) zaustavio je Albanca Franceska Xhaju. Portal Combat Press Opačića vidi kao desetog teškaša svijeta u ovom trenutku, a Opačić je ujedno i jedan od glavnih kandidata za napad na ONE-ov pojas u teškoj kategoriji.

Azijska promocija trenutno nema kickboxing prvaka u teškoj kategoriji, a pobjedom protiv Innocentea, Rade Opačić samo bi se dodatno približio tronu.

Innocente i Opačić trebali su se boriti 20. svibnja, ali Brazilac je nastup morao otkazati zbog problema s koronavirusom. Meč je pomaknut na priredbu koja se održava dva tjedna kasnije, točnije 3. lipnja (šesti mjesec).

U razgovoru za Fight Site, ponajbolji kickboksač u regiji otkrio je kako su prošle njegove pripreme, što očekuje od Innocentea i kakvi su njegovi planovi za budućnost. Odgovore na ta pitanja potražite u nastavku teksta.

1. Krajem prvog mjeseca pružio si odličan nastup protiv Franceska Xhaje. Relativno brzo ponovno ćeš kročiti u ONE-ov kavez. Kako su tekle tvoje pripreme i možemo li očekivati nešto novo od tebe u ovom meču?

''Odradio sam meč s Albancem Xhajom u prvom mjesecu ove godine. Desetak dana poslije meča saznao sam da će mi sljedeći protivnik biti Guto Innocente. Nisam odmah znao točan datum borbe. Očekivao sam meč u četvrtom mjesecu, ali na kraju smo zakazali borbu za svibanj (5. mjesec). Dakle, u pripremama sam barem tri mjeseca. Što se priprema i treninga tiče, sve sam odradio kako treba. Baza, snaga, eksplozivnost, trčanje, naravno i specifični treninzi oko kickboksa, sve je fenomenalno odrađeno. Nisam puno ispadao iz borilačke forme nakon meča s Albancem. Samo sam nastavio s treniranjem, a u posljednjih mjesec dana stisnuo sam pun gas. Jedva čekam meč, osjećam se odlično i jedva čekam pokazati se u ringu protiv Guta Innocentea.''

2. Protivnik ti je iskusni Brazilac Guto Innocente. Što možeš reći o svom protivniku, gdje dolaze najveće opasnosti od njega i je li to protivnik kojeg si htio ili si se nadao nekom drugom imenu?

''Ovdje nema puno biranja protivnika. Na meni je da prihvatim ili ne prihvatim onoga koga mi ONE ponudi. Ja sam dosad sve protivnike prihvaćao i svakog bi prihvatio kao protivnika. Nisam puno razmatrao hoće li mi Guto biti protivnik ili neće. Otprije sam znao da je u ONE i u podsvijesti sam očekivao da ću kad-tad imati prilike susresti se s njim. Što se tiče Guta, jako dobar i iskusan borac. Čvrst je, nisu ga lako završavali u kickbox ringu. Radio je s Verhoevenom, dvaput s Ben Saddikom, ima pobjedu protiv Adegbuyija. Riječ je o izuzetnom čvrstom borcu i podosta nekonvencionalnom. On nema klasičan kickbokserski stil. Spušta ruke dolje, baca puno kružnih udaraca. Moglo bi se reći da je podosta 'vrljav'. Moram mu od starta nametnuti tempo. Guto može biti jako nezgodan ako se borba odvija njegovim ritmom. Tu vidim najveću opasnost. Moram nametnuti svoj tempo i na taj način se nositi s njim.''

3. Trenutno si u nizu od četiri uzastopne pobjede pod okriljem ONE-a i sve četiri ostvario si prekidom u drugoj rundi. ONE trenutno nema kickboxing prvaka u teškoj kategoriji. Možemo li tebe očekivati u meču za titulu kroz skorije vrijeme i koga vidiš kao najizglednijeg protivnika ukoliko dođe do te borbe?

''Što se tiče meča za titulu, ja stvarno ne žurim. Poslije meča s Albancem potpisao sam ugovor na još dvije godine i minimalno šest mečeva. Volio bih odraditi što više mečeva, a kad dođe taj trenutak da se borim za pojas, tada želim biti što spremniji i iskusniji za tu borbu. Tu su imena kao što je Iranac Iraj Azizpour, Ismail Londt, Roman Kryklia. Ja samo hoću odraditi što više mečeva i kad dođe borba za titulu prvaka, želim da sam što bolji i spremniji. Tko god dođe, želim biti spreman pobijediti ga i osvojiti pojas, ali ne žurim ka tome meču.''

4. ONE Championship vidno raste velikom brzinom i priredbe izgledaju sve bolje. Ipak, mnogi još uvijek vide Rica Verhoevena i Gloryjeve teškaše kao trenutno najbolje na svijetu. Imaš li ambiciju okušati se i u Gloryju ili su tvoje ambicije vezane isključivo uz ONE?

''Azijati rade dobar posao. Imaju evente svaka dva tjedna. Uistinu je podosta prilika da se pokažem i da odradim što više mečeva. Odradit ću svoj peti meč u posljednjih godinu i pol dana. Tu mi se pruža prilika da odradim više mečeva godišnje te da skupljam iskustvo. Što se tiče Gloryja, potpisao sam ugovor s ONE-om i tu ostajem barem još dvije godine. Stvarno sam zadovoljan uvjetima tako da zasad ostajem ovdje. Što se neke dalje budućnosti tiče, stvarno ne znam. Trenutno mi je dobro ovdje, lijepo sam prihvaćen i sve ide kako treba. Zasad sam u ONE-u i idemo po pojas!''

5. Svoje pripreme odrađuješ u Kickbox klubu Sindjelić u Srbiji. Smatraš li da u Srbiji imaš sve što je potrebno kako bi dogurao do samog vrha ili je nužan odlazak na sparinge u neke veće europske dvorane? Postoje li neka nadolazeća imena iz tvoje dvorane koja također možemo očekivati na velikoj sceni?

''Sve svoje pripreme odrađujem ovdje. Imam dobar tim, što se generalnih kickboks treninga tiče. Imam dva kondicijska trenera. Igora Tomaševića zaduženog za snagu i eksplozivnost i trenera Marka za trčanje i cardio. Tu je i klinika Master gdje se rehabilitiram. Imam cijeli jedan tim oko sebe i to mi puno znači. Što se tiče sparinga, imam Mihajla Kecojevića, također borca u ONE-u, Darka Stošića i Nikolu Filipovića, kickboksača koji će se uskoro vjerojatno naći u ONE-u. Kad su sparinzi u nekim europskim klubovima u pitanju, to nikad nije isključeno. Ovdje imam dobru bazu, ali ne isključujem opciju da otiđem razmjenjivati iskustva s borcima iz drugih timova i organizacija. Ali ovdje stvarno imam sasvim dobru ekipu za sparing i sve ostalo. Treniramo jako, kidamo, pomažemo jedni drugima i trudimo se da svi napredujemo.''

Linker
05. svibanj 2024 22:51