Regija

(VIDEO) FNC započeo s objavljivanjem mečeva održanih na FNC 11 eventu: Pogledajte pobjede Mikulića i Roosa

Vrtačić vs. Roos (lijevo) | Marin Mikulić desno

 Screenshot (youtube, Fnc)
Najbolja hrvatska MMA organizacija u narednim danima će objaviti snimke svih mečeva s tog eventa

Dojmovi su već podosta slegli nakon sjajnog FNC 11 eventa održanog krajem prošlog mjeseca u Areni Zagreb, a zaključak je da smo gledali jedan odličan event kakav dugo nije organiziran na teritoriju naše domovine.

Iako je vladala određena skepsa da mečevi neće biti zanimljivi i da strani borci koji su upareni s domaćim borcima nisu dovoljno kvalitetni, ispostavilo se da je organizacija odradila dobar posao s ‘‘matchmakingom‘‘.

Već u drugom meču večeri dobili smo potvrdu da strani borci nisu došli samo popuniti ‘‘fight card‘‘, nego su došli s jasnim namjerama da prebiju domaće borce. Šveđanin Robin Roos i hrvatski borac Andi Vrtačić obračunali su se u drugoj borbi večeri, a naš Vrtačić bio je osjetni favorit.

Roos je stilski trebao ‘‘savršeno odgovarati‘‘ Vrtačiću, jer Roos je borac koji preferira borbu na nogama. Andi Vrtačić kao vrsni kickboksač također preferira borbu u stojci, a fizički je bio osjetno veći i dulji od svog protivnika. Očekivalo se da će Andi dominirati, ali Roos je nokautirao Vrtačića već u prvoj rundi.

Nije Vrtačić ostao bez svijesti nakon Roosovog udarca, ali jako nezgodno je pao na svoju nogu i teško bi nastavio s borbom u takvom stanju. Roos je šokirao publiku u Areni tom pobjedom, a taj meč sada možete ‘‘hladne glave‘‘ i slegnutih dojmova pogledati putem FNC-ovog YouTube kanala.

FNC je pričekao da se snimka njihovog eventa prikaže na programu RTL Televizije, a nakon toga su započeli s objavljivanjem mečeva na svom YouTube kanalu.

Osim meča između Vrtačića i Roosa, na njihovom YouTube kanalu dostupan je i uvodni meč večeri. Talentirani Marin Mikulić našao se na najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri, ali ostao je Marin neporažen i nakon četvrtog profesionalnog nastupa.

Iskusni Stanislav Krofak (9-7-0) namučio je Mikulića i bio je to vrlo tijesan meč. Neki uključujući i Krofaka smatraju da se radi o ‘‘krađi‘‘ u korist mladog Osječanina, ali dojam je da je Mikulić ipak napravio nešto više i dovoljno za pobjedu.

Snimke mečeva Vrtačić - Roos i Mikulić - Krofak možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 20:21