Regija

(VIDEO) Prisjetite se kako je Francisco ‘Croata‘ Barrio postao prvak lake kategorije FNC-a

Marko Petrak i Francisco Barrio

 SCREENSHIT/YOUTUBE/FNC
Snimku borbe pogledajte na dnu članka

Godina 2023. je na izmaku, a mi vam tom prigodom donosimo neke od borbi za titulu koje su se odvile u FNC-u proteklih 12 mjeseci. Preskočit ćemo samo pulski "event" (FNC 13) jer vam ne možemo ustupiti snimke cijelih borbi, ali zato se svi zajedno možemo prisjetiti ostalih borbi za pojas.

Prva od njih jest i prva koju smo gledali, a vratit ćemo se sve do ožujka i FNC 10 priredbe u Ljubuškom. Tada je na "bubnju" bila titula lake kategorije, a njen inauguralni prvak trebao je postati netko od dvojca Francisco Barrio - Arlen Benks.

Dok je Barrio svojim savršenim FNC rezimeom zaslužio napad na pojas, Benks je FNC publici bio poznat iz priredbe u Puli 2022. kada je za manje od minute završio protivnika. Inače se trebao prije boriti i protiv Marka Bojkovića i Filipa Pejića, no oba puta je došlo do otkazivanja borbe.

Borba je trajala sve do treće runde kada je "Croata" zaključao gušenje, a protivnik tapkao te je tako argentinsko-hrvatski borac postao prvi FNC-ov prvak lake kategorije. Da biste se i sami prisjetili meča, snimku možete pogledati na dnu članka.

Linker
23. travanj 2024 06:10