Regija

(VIDEO) Stroj za brutalne nokaute: Prisjetite se posljednje tri Plazibatove pobjede uoči Catinasa

Antonio Plazibat

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Antonio Plazibat večeras će tražiti četvrtu uzastopnu pobjedu na Glory 82 eventu

Sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa, to je učinak trenutno najboljeg hrvatskog kickboksača Antonija Plazibata (21-4-0, 15 KO). Uskoro 29-godišnji (12.12. mu je rođendan) Plazibat jedini poraz u tom periodu upisao je krajem 2020. godine, a bolji je bio Nordine Mahieddinea nakon produžetaka, odnosno dodatne četvrte runde.

Alžirac je tada prekinuo Plazibatov niz od četiri uzastopna slavlja, ali hrvatski borac sada je u novom nizu od tri uzastopna slavlja. Četvrto će tražiti večeras, a protivnik će mu biti neugodni Rumunj Raul Catinas.

Catinas je desetorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije i u meču protiv Plazibata nema što izgubiti, zato što je Plazibat prvoplasiran u poretku izazivača. Nema sumnje da će Catinas od prve sekunde ići na sve ili ništa, ali vidjet ćemo koliko će mu se to isplatiti protiv udarača kao što je Plazibat.

Prije svega, bitno je istaknuti kako Plazibat ima 15-ak centimetara prednosti u visini, a na vagi je bio 12 kilograma teži od Catinasa. Antonio je kilažu drastično digao kroz 2021. i 2022. godinu, a njegovu fizičku transformaciju od debija u Gloryju pa sve do jučerašnjeg vaganja možete pogledati OVDJE.

Plazibat je kilažu osjetno digao zapravo nakon poraza od Mahieddinea, a to se pokazalo punim pogotkom. Tri pobjede nokautom u sljedeća tri nastupa upisao je Antonio. Jasno je kako se Plazibat odlučio riskirati određene prednosti u brzini i oslonio se na sirovu snagu. Takav pristup zasad mu je jako dobro odgovarao.

Dvaput je Plazibat nokautirao Tarika Khbabeza i jednom Benjamina Adegbuyija u periodu nešto duljem od osam mjeseci. Sva tri nastupa dostupna su na Gloryjevom YouTube kanalu, a ususret meču protiv Catinasa koji je na rasporedu večeras, prilažemo vam snimke posljednje tri Plazibatove pobjede. Videi se nalaze ispod teksta, a meč Plazibata i Catinasa glavna je borba večerašnje Glory 82 priredbe koja započinje u 19:00h. Plazibat i Catinas u ringu bi se trebali naći iza 22:00h, ali teško je procijeniti kada točno, jer sve ovisi o trajanju mečeva koji su na rasporedu prije njihovog.

Dok Plazibat i Catinas ne uđu u ring, uživajte u posljednja tri fantastična nastupa našeg teškaša.

Glory 78: Antonio Plazibat vs. Tarik Khbabez 1

Glory Collision: 3: Antonio Plazibat vs. Benjamin Adegbuyi

Glory Studio 80: Antonio Plazibat vs. Tarik Khbabez 2

Linker
24. travanj 2024 00:25