Regija

(VIDEO) ‘Zvijer‘ se vraća na FNC-ovom eventu u Sarajevu! Pogledajte FNC-ov video posvećen Tomi Spahoviću

Tomislav Spahović

 Instagram (fnc)
33-godišnji Tomo Spahović privući će veliku pažnju borilačke javnosti

Mjesecima se šuška o povratku Tomislava Spahovića u MMA kavez, a jučer smo na neki način dobili i potvrdu od strane FNC-a. Najbolja hrvatska MMA organizacija objavila je najavni video posvećen Tomi Spahoviću i njegovom sljedećem nastupu.

U pitanju je FNC 14 event zakazan za 2. prosinca (12. mjesec) u Sarajevu. ‘‘The Beast‘‘ će očito nastupiti u Sarajevu pred domaćom publikom, a najavni video odrađen je jako dobro.

Nema sumnje da će povratak Tome Spahovića privući ogroman interes, kako zbog njegovih borilačkih vještina, tako i zbog samog razloga zbog kojeg je pauzirao. Radi se o pomalo ‘‘škakljivoj‘‘ temi jer Tomo Spahović imao je dugu pauzu zbog izdržavanja zatvorske kazne i to je jedan od glavnih razloga njegovog izbivanja iz kaveza. Spahović je svoju kaznu odradio onako kako je sud propisao, ponovno se posvetio sportu i FNC mu želi pružiti priliku da se vrati sportu koji najviše voli.

Bosanskohercegovački borac posljednji MMA nastup odradio je još 2015. godine. Tada ga je Marcin Prachnio porazio na FFC 21 eventu, a taj isti Prachnio danas je član UFC-ove poluteške kategorije.

Prije poraza od Prachnija, Spahović je imao četiri uzastopne pobjede, a fanovi su uvijek voljeli njegove mečeve zbog atraktivnost i njegove zapanjujuće fizičke snage. Bit će zanimljivo vidjeti s kime će ga FNC upariti, a Spahović će sigurno doći maksimalno spreman za nastup u Sarajevu.

33-godišnji Tomo svojevrsno zagrijavanje odradio je ranije ovaj mjesec nastupivši na ADCC turniru u Tuzli. Spahović je osvojio turnir u kategoriji do 100 kilograma, a u finalu je porazio Marina Mikulića, poznatog FNC-ovog borca srednje kategorije.

Linker
25. travanj 2024 20:59