Regija

Za njega nema odmora: Matej Batinić danas nastupa u finalu svjetskog prvenstva u savate boksu, evo gdje možete pratiti meč

Matteo Luca (lijevo) i Matej Batinić (desno)

 PRIVATNA ARHIVA
Vraća se borbama samo četiri tjedna nakon što je postao FNC-ov prvak poluteške kategorije

Prošlo je četiri tjedna od FNC 12 priredbe u Puli, a dok se većina boraca odmara nakon tih mečeva, neki se jako brzo vraćaju u akciju. Postoje oni koje ćemo gledati za mjesec dana, neke za dva mjeseca, a neke i - danas! Radi se o prvom FNC-ovom prvaku poluteške kategorije, Mateju Batiniću, koji će nastupiti u finalu svjetskog prvenstva u savate boksu.

Protivnik će mu biti Francuz Matteo Luca, višestruki prvak francuske Elite A, a treba napomenuti i da je bio svjetski savate prvak do 85 kilograma 2019. godine. U ovoj disciplini ima 19 borbi i 19 pobjeda, do sada je neporažen u ovom sportu, a sada će pokušati uloviti i 20. trijumf protiv jednog od najboljih hrvatskih poluteškaša.

Borba će se održati u superteškoj kategoriji, što je u savateu iznad 85 kilograma, a mjesto radnje je francuski grad Alès. Dobre vijesti su i što je omogućen prijenos pa tako svi koji žele pogledati novi nastup Batinića mogu to učiniti OVDJE. Povodom ovog meča, otkrio nam je nešto o pripremama za ovu borbu te i kako je došlo do nje.

"Svjetsko u savateu se održava niti mjesec dana nakon meča u Puli. Nakon što sam izborio finale nakon četiri odrađene borbe u kvalifikacijama koje su se održale u Varaždinu od 19. do 23. srpnja ove godine, nisam mogao odbiti, odnosno ne raditi ovaj meč. Pripreme za ovo natjecanje su se nastavile na prethodne pripreme, gdje smo samo radili borbu na nogama i smanjili minute u rundama. Odlično sam spreman, znam da me u subotu čeka dobar meč protiv još neporaženog borca", rekao je.

Podsjetimo, Batinić je prije četiri tjedna došao do FNC-ovog pojasa u pulskoj Areni porazivši Gadzhimurada Khebdeeva gušenjem u petoj rundi. Bila je to vrlo zanimljiva borba te je po mnogima bila i borba večeri, s čim se složio i Batinić u kratkom osvrtu na tu borbu.

"Borba protiv Khebdeeva bila je vrlo izazovna i iscrpljujuća, ali znali smo što nas čeka: neporaženi, vrhunski protivnik i borba od pet rundi. Bili smo svjesni da je vrhunski pripremljen i zato smo odradili taktički vrlo napetu borbu. Peta runda je završila kako sam i prethodno najavio, dolazak na leđa nakon neuspjelog ulaska u noge i završetka s mojom specijalkom ‘rear naked choekom‘. Završetak kao iz snova, mislim da smo sve pružili u borbi i završili točno onako kako je trebalo da se dogodi opća euforija i oduševljenje u pulskoj Areni."

image

Pula, 020923.
FNC borbe u pulskoj areni.
Na fotografiji: borba Batinic - Khebdeev
Foto: Goran Sebelic/CROPIX

GORAN SEBELIC Cropix

Nadamo se da će takav sjajan nastup ponoviti i danas, a priredba kreće u 19 sati. Matej, sretno!

Linker
27. travanj 2024 08:36