UFC

Deiveson Figueiredo prelazi u bantam kategoriju! Vraća se nakon poraza od Brandona Morena, evo s kim će u kavez

 LEANDRO BERNARDES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Leandro Bernardes/zuma Press/profimedia
Brazilac je u svojoj karijeri pobijedio i aktualnog prvaka Alexandra Pantoju

Deiveson Figueiredo trebao bi se boriti protiv Roba Fonta u nadolazećem “UFC Fight Night eventu” u prosincu (12. mjesec) ove godine, ali čeka se službena potvrda, piše MMA Fighting. Figueiredo je u dva navrata osvojio naslov prvaka u muha kategoriji, a u svojem posljednjem okršaju izgubio ga je od Brandona Morena te sada prelazi u bantam kategoriju.

Figueiredo je okršaj s Morenom izgubio prekidom liječnika u siječnju (1. mjesec) ove godine, a sada svoju karijeru želi nastaviti u bantam kategoriji gdje debitira protiv 36-godišnjeg Fonta. Brazilac je u svojoj karijeri pobijedio i trenutnog prvaka u muha kategoriji Alexandra Pantoju.

Rob Font izgubio je tri od svoje posljednje četiri borbe i to od Josea Alda, Marlona Vere te od Coryja Sandhagena. Sandhagen je pobjedu odnio u kolovozu (8. mjesec) ove godine sudačkom odlukom nakon što je Font borbu prihvatio u zadnji trenutak.

„Volio bih Figueireda dočekati u bantam kategoriju. Mislim da bi to bila zabavna borba. Volim se boriti s velikim imenima, ne želim se boriti s niže rangiranima‘‘, izjavio je Font u intervjuu nakon "UFC-a 287“.

Figueiredo u bantam kategoriju dolazi nakon četiri uzastopne borbe s Brandonom Morenom u kojima je Morena porazio samo jednom, a posljednji je okršaj izgubio tehničkim nokautom u trećoj rundi u "UFC 283 eventu“ početkom ove godine.

Figuerido najavljuje svoj prijelaz u bantam kategoriju od tog poraza te se čini kako će napokon napraviti taj potez. Osim ove borbe, u "Fight Nightu“ 2. prosinca (12. mjesec) očekuju se i okršaji između Julie Avile i Mieshe Tate te Veronice Hardy i Jamey-Lyn Horth.

Linker
27. travanj 2024 20:32