UFC

Elizeu dos Santos se pita zašto ga šikaniraju: 'Ne-Amerikanci u UFC-u prolaze lošije...'

Elizeu Zaleski Dos Santos
Brazilac Elizeu Zaleski dos Santos će pokušati ovog vikenda u dalekoj Kini svladati sjajnog domaćeg borca Li Jinglianga i tako produljiti svoj pobjednički niz na impresivnih osam.

Jedini poraz u dosadašnjoj UFC karijeri za ovog sjajnog borca velter kategorije, je stigao odmah u njegovom debiju za elitnu promociju. Podijeljenom odlukom sudaca je izgubio od Nicolasa Dalbyja u meču koji je mogao otići na obje strane. Nakon toga Zaleski dos Santos ne zna za poraz. Sedam pobjeda, pet prekida i tri bonusa večeri....Zvuči sjajno, zar ne? Jedini u čitavoj diviziji koji ima dulji pobjednički niz od njega je Leon Edwards. No, Brazilac je tek 14. na rang ljestvici najboljih velteraša u promociji i smatra da ga se šikanira jer nije Amerikanac. To je jasno rekao tijekom druženja s novinarima u dalekoj Kini.

"Ne znam zašto na borce koji nisu Amerikanci gledaju drugačije. Ali ja vjerujem da svoj dio posla pošteno odrađujem. Pružam odlične borbe. Prije ili kasnije, dobit ću priliku boriti se protiv nekoga tko rangiran iznad mene", požalio se Elizeu dos Santos.

I zaista, ukoliko želite napredovati na rang ljestvici "matchmakeri" vam moraju dati mečeve protiv onih koji su bolje rangirani od vas. Brazilac niti ovaj put nije imao sreće jer je JiNgliang iza njega pa će neovisno o pobjedi ostati 14., a u slučaju poraza će vjerojatno ispasti iz TOP-a 15. Pozicija je to u kojoj borci ne žele biti. Pogotovo, ako trenutačno imate sedam pobjeda u nizu. Što misli o protivniku u sunaslovnoj borbi Fight Night priredbe u Kini?

"Radi se o kompletnom borcu, koji iza sebe ima dobru poVijest pobjeda. On je prava zvijezda u Kini. Ovdje ga zaista poštuju. Čast je boriti se protiv njega iako nije rangiran", kaže Brazilac i dodaje:

"Ovo će biti borba prepuna tempa jer i on favorizira udaranje. Također je dobar na podu i u klinču. Jedan od mojih ciljeva je bio boriti se u Kini. Ovo je velika čast za mene i očekujem da ćemo gledateljima pružiti odličan udarački šou."

UFC FN priredbu ovog vikenda u Kini predvode Jessica Andrade i Weili Zhang mečem za titulu u ženskoj slamka kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 20:06