UFC

Imamo novog finalista: Borac iz Chandlerovog tima prešao je u Conorov tim, a zatim je izborio finale TUF-a

Brad Katona vs. Timur Valiev

 Screenshot (ufc Fight Pass)
U sinoćnjoj epizodi TUF-a gledali smo vjerojatno najkrvaviji meč ove sezone

Sve smo blize završetku emitiranja ovosezonskog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ u kojem glavne trenerske uloge imaju Michael Chandler i Conor McGregor.

Nakon što je Chandler sa svojim timom izdominirao McGregora kroz prvih osam mečeva (dobili su ih 7-1), uslijedila su polufinala u kojima je Team McGregor ipak dobio neke nove borce nakon što je samo jedan njihov ostao u igri.

Protekli tjedan gledali smo ipak obračun dvojice boraca koji su ostali u Chandlerovom timu, a u borbi između Austina Hubbarda i Roosevelta Robertsa, finale je izborio Hubbard.

U sinoć emitiranoj epizodi gledali smo prvo polufinale bantam kategorije, a u kavezu su se našli Brad Katona i Timur Valiev. Katona je nakon prvog kruga prešao u McGregorov tim, dok je Valiev ostao u timu Michaela Chandlera.

Vrlo kvalitetan i tijesan meč pružili su Katona i Valiev, što ne čudi s obzirom da se radi o dvojici iskusnih boraca koji su čak i unutar UFC-a imali neke zapažene rezultate. Već u tijekom prve runde obojica su bili obliveni krvlju i preživjeli su nekoliko snažnih udaraca. Kako je meč odmicao, krvi je bilo sve više, a suci nisu imali lak posao na kraju borbe. Oba borca mogla su odnijeti pobjedu u ovom meču, ali podijeljenom sudačkom odlukom na kraju je ipak slavio Brad Katona iz McGregorovog tima.

Ponavljamo, Katona originalno nije bio u timu McGregora, ali nakon prolaska prvog kruga odlučio je napraviti promjenu tima i sada McGregor ima dobre šanse da borac iz njegovog tima osvoji ‘‘TUF‘‘ u bantam kategoriji. Brad Katona inače je osvojio ‘‘TUF‘‘ 2018. godine, ali pod okriljem UFC-a upisao je jednu pobjedu i dva poraza nakon čega je otpušten. Sada u finalu ‘‘TUF-a‘‘ čeka pobjednika meča između Codyja Gibsona (Team Chandler) i Rica DiSciulla (Team McGregor).

Timur Valiev u UFC-u je debitirao u osmom mjesecu 2020. godine, a prvi meč je izgubio od Trevina Jonesa. Ishod je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ zbog Jonesovog pozitivnog testa na marihuanu, a Valiev je upisao dvije pobjede zaredom nakon toga. Međutim, uslijedio je poraz od Jacka Shorea i sredinom 2022. godine Valiev je otpušten iz UFC-a.

Ususret meču protiv Brada Katone, Timura Valieva došao je podržati Islam Makhachev, prvak lake kategorije. Unatoč tome, Valiev je ispao u polufinalu.

Sljedeća epizoda donosi nam drugo polufinale u lakoj kategoriji. Nakon što je Austin Hubbard (Team Chandler) izborio finale, gledat ćemo borbu još dvojice boraca iz Chandlerovog tima. Jason Knight i Kurt Holobaugh borit će se za drugo mjesto u finalu.

Linker
24. travanj 2024 12:56