UFC

Steve Erceg ugovorio novi meč: Nastupit će na eventu koji predvodi Miočić, a čeka ga vrlo nezgodan protivnik

Steve Erceg

 Darryl Dyck/Zuma Press/Profimedia
Talentirani australski borac muha kategorije pokušat će uskočiti unutar top 10 u poretku muha kategorije

Ranije ove godine UFC je potpisao Australca Stephena (Stevea) Ercega, a borac muha kategorije privukao je nažu pažnju prije svega zbog prezimena koje je aludiralo da ovaj borac vuče hrvatske korijene.

U intervjuu za naš portal, Erceg je pojasnio kako ima hrvatske korijene s očeve strane, a u Makarskoj još uvijek živio dio njegove rodbine. Steve Erceg zasad nije bio u hrvatskoj, ali istaknuo je kako želi jednog dana posjetiti svoju obitelj i rodbinu u Makarskoj.

No, vratimo se na njegovu MMA karijeru. Nakon devet pobjeda i jednog poraza na regionalnoj sceni u Australiji, Erceg je privukao pažnju UFC-a. Debi je odradio u šestom mjesecu ove godine na velikom UFC 289 eventu u Kanadi, a sjajna prilika pružila mu se nakon što je Matt Schnell otkazao nastup na tom eventu. Iskusni Schnell trebao se boriti protiv Davida Dvoraka, tada 10-rangiranog izazivača muha kategorije, nastup je otkazao zbog ozljede, a osam dana prije samog eventa uskočio je Erceg.

Veliki autsajder bio je Erceg uoči tog meča, a rijetko se događa da borci već u debiju imaju priliku boriti se protiv rangiranog borca. Erceg je ipak u potpunosti iskoristio priliku i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Dvoraka. Mnogi su ostali pozitivno iznenađeni kvalitetom Ercega i Australac u svoj sljedeći meč ulazi kao 14. izazivač unutar muha kategorije. Međutim, dođe li do pobjede, mogao bi uskočiti u top 10.

Naime, Erceg je ugovorio svoj idući nastup, a protivnik će mu biti upravo Matt Schnell, borac kojeg je Erceg zamijenio na eventu u Kanadi. 33-godišnji Schnell (16-7-0, 1 NC, 6-5 UFC) vrlo je iskusan, ali i vrlo kvalitetan borac. S razlogom zauzima osmo mjesto u poretku izazivača, a može se pohvaliti pobjedama nad borcima kao što su Su Mudaerji, Tyson Nam, Louis Smolka, Jordan Espinosa itd.

Schnell uglavnom gubi od vrhunskih boraca poput Alexandrea Pantoje, Brandona Royvala ili Matheusa Nicolaua, a Ercegu će poslužiti kao odličan test sposobnosti. Porazi li Schnella, Erceg će pokazati spremnost za mečeve protiv top 5 boraca u kategoriji, a borba protiv Schnella čeka ga u 11. mjesecu ove godine. Schnell i Erceg nastupit će na UFC 295 eventu u Madison Square Gardenu, a radi se o priredbi koju će 12. studenog (11. mjesec) predvoditi Stipe Miočić i Jon Jones.

Osim Schnella i Ercega, na program tog eventa dodani su Derek Brunson i Roman Dolidze. Brunson već neko vrijeme najavljuje odlazak u mirovinu, jedno vrijeme se nadao da će izboriti ‘‘title shot‘‘, ali snove je ugasio Jared Cannonier. ‘‘Killa Gorilla‘‘ brutalno je nokautirao Brunsona početkom prošle godine, a u trećem mjesecu ove godine Brunsona je nokautom porazio i Dricus Du Plessis. 39-godišnjem Brunsonu novac je sada vjerojatno jedina motivacija za odraditi još nekoliko mečeva, ali UFC ga nije štedio niti nakon dva uzastopna poraza.

Gruzijac Roman Dolidze u New York će doći prepun želje za pobjedom. Dolidze je do trećeg mjeseca ove godine bio u nizu od četiri uzastopne pobjede, a triput zaredom slavio je nokautom. Njegov pobjednički niz prekinuo je Marvin Vettori na eventu u Londonu, a Dolidze želi što brži povratak na pobjedničke staze i nastavak pohoda ka vrhu kategorije. Inače, Dolidze i Brunson dijele sedmo mjesto u poretku izazivača unutar srednje kategorije. Još u sedmom mjesecu pričalo se da će ovaj meč biti dio UFC 295 eventa, ali portal MMA Fighting sinoć je dobio službenu potvrdu iz UFC-a.

Odlična dva meča dodana su dakle na program UFC 295 eventa, a nešto više od dva mjeseca udaljeni smo od spektakla u MSG-ju.

Linker
27. travanj 2024 07:47