UFC

Diaza izazvao Chimaev: 'Ja se ne igram borca, a ti si pravi borac! Dođi da ja spalim tebe!'

Khamzat Chimaev
 screenshot/YouTube
Među komentarima posljednje intrigantne objave Natea Diaza našao se i onaj Khamzata Chimaeva

Nate Diaz u posljednje je vrijeme izuzetno aktivan na Twitteru, što nikako nije standardno za njega. Ono što je ipak standardno su djelomično nejasne poruke koje ostavlja te oko kojih postoje različita objašnjenje što je to zapravo Nate htio reći. Ono što je ipak jasno je kritika prema potencijalnoj borbi Conora McGregora i Dustina Poiriera, za koje je rekao kako se igraju boraca.

Uslijed toga svega pojavio se jedan komentar koji je doveo do pažnje, a njegov autor je Khamzat Chimaev. Švedsko-čečenskom borcu UFC je obećao još jednu borbu do kraja godine, vjerojatno u studenom, no protivnika za njega još uvijek nemaju. Neki su izrazili želju, od kojih najzanimljivije izgleda Neil Magny, no čini se kako to nije opcija s kojom bi UFC bio zadovoljan. Tako si je Chimaev krenuo sam tražiti potencijalne protivnike, među kojima je i Nate Diaz.

"Ja se ne igram borca, tako da donesi svoje slabašno tijelo u Vegas i 19. prosinca ću ja spaliti tebe. Ti si pravi borac, pa hajdemo Nate", komentirao je jednu od objava "Borz", koji i dalje čeka svog idućeg protivnika.

Diaz trenutno pokušava doći do borbe protiv Dana Hookera, koji mu je upao u oko kao borac koji je nokautirao Gilberta Burnsa. Upravo je Burns bio prva žrtva njegovih uvreda putem internet kanala, nakon što je Nate izjavio kako je on lažnjak koji ni u kom slučaju ne bi trebao biti izazivač. Tim putem napao je i vodstvo UFC-a za uništavanje sporta.

Chimaev je u kratkom roku upisao tri ekspresne UFC pobjede te je na putu prema većim borbama. No, reputacija protivnika nije bila dovoljna da izbori svoje mjesto na ljestvici izazivača pa tako ne treba čuditi što ga rangirani borci većinom odbijaju dok do tog statusa ne dođe. UFC je tako u nezavidnoj situaciji, posebno jer im se, po svemu sudeći, opcija Neila Magnyja ne sviđa. No, ako ponude dobar honorar Nateu, mogla bi se ova intrigantna borba organizirati.

Linker
28. travanj 2024 14:40