K1 i Boks

Alen Babić komentirao spornu situaciju oko Usyka i Duboisa: Evo što kaže o sučevim postupcima u ringu

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Kako god, rezultat borbe se sigurno neće promijeniti, iako su Dubois i njegov tim uložili žalbe

Je li Daniel Dubois uistinu pogodio ilegalan udarac u petoj rundi ili je udarac bio u potpunosti čist, glavna je tema u posljednjih nešto više od 24 sata. Aperkatom u tijelo Dubois je namjeravao pogoditi prvaka i ciljati mu pleksus, no izgleda da je udarac ipak bio pomalo nizak.

Puno je onih koji se slažu da je udarac bio ilegalan, ali je i puno onih koji u udarcu ne vide ništa sporno. Hrvatski boksač Alen Babić, izgleda, spada u ovu drugu skupinu. ‘‘Savage‘‘ je na svom Instagram profilu objasnio zašto misli da je sudac ipak donio krivu odluku u ovom konkretnom slučaju.

image

Alen Babić story

Instagram, Alen Babić

‘‘Mislim da je ovo bila loša odluka suca. Usyk je iskoristio vrijeme koje mu je sudac dao, pet minuta je odmora je užasna odluka. Usyk je čak i htio nastaviti nakon nekog vremena, no sudac ga je zadržavao. Osim toga, Usyk je pobjeđivao svaku minutu svake runde, skoro bez ikakvog napora‘‘, napisao je Alen na ‘‘storyju‘‘.

Vrlo je teško zauzeti neki nepromjenjiv stav kada je ova situacija u pitanju, no činjenica jest da je udarac sjeo ispod Usykovog pupka. Bio je to aperkat koji je putovao prema gore te je prvo zakačio međunožje, a pokret je završio na trbuhu što bi značilo da je najviše štete ipak tamo gdje je rukavica napravila prvi kontakt s Usykovim tijelom.

Kako god, rezultat borbe se sigurno neće promijeniti, iako su Dubois i njegov tim uložili žalbe. Kao što je i ‘‘Savage‘‘ rekao, Usyk je bio jednostavno bolji boksač te večeri i zasluženo je odnio pobjedu i obranu pojaseva.

Linker
28. travanj 2024 05:04