K1 i Boks

Oleksandr Usyk se ponovno oglasio o udarcu: ‘Da je sudac počeo brojati, odmah bih skočio na noge, sto posto!‘

 Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Vjerojatno će se i u budućnosti na spomen ovog meča odmah početi govoriti o tom udarcu

Oleksandr Usyk protekle je subote obranio svoje pojaseve u teškoj kategoriji protiv Daniela Duboisa, a sve do nokauta u devetoj rundi Ukrajinac je jednostavno bio bolji boksač. Mrlja na ovoj pobjedi je, dakako, situacija iz pete runde kada je Dubois pogodio prvaka u predjelu pojasa i poslao ga na pod.

Po nekima je udarac ispravan, a po nekima nije. Dubois i njegov tim su uložili žalbu i zahtijevaju da se meč poništi u ‘‘no contest‘‘, no vidjet ćemo što će biti od toga. Dubois je rekao da je te večeri jedini udarac u genitalije bio zadan njemu kada je proglašavan pobjednik:

‘‘Poštujem čovjeka. Odličan prvak koji mi je pružio jako tešku borbu iz koje ću samo moći naučiti. Ali, jedini udarac u jaja je bio onaj koji je meni zadan kada mi se ruka nije podignula prilikom proglašenja‘‘, ranije je rekao Dubois.

Međutim, Usyk se također dotaknuo te kontroverzne situacije:

‘‘Što se mene tiče, sto posto sam siguran, da je sudac počeo brojati, definitivno bih skočio na noge. Odmah bih bio na nogama. Bilo bi mi teško se rekuperirati i vratiti se u normalno stanje, ali nema dvojbe da bih odmah ustao. Nije dobra stvar kada vam ljudi pokušavaju uzeti pobjedu koristeći se prljavim taktikama. Ne možete pobijediti prljavo, morate biti čisti‘‘, rekao je Usyk.

Vjerojatno će se i u budućnosti na spomen ovog meča odmah početi govoriti o tom udarcu. Kako god, meč je sada završio i Usyk je iz njega izašao kao pobjednik, no svakako valja pričekati i službenu odluku što se Duboisove žalbe tiče.

Linker
02. svibanj 2024 06:53