K1 i Boks

Paprena cijena ulaznica za ekshibicijski meč Floyda Mayweathera; prodano ih samo 20

Floyd Mayweather Jr. 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Floyd će i ovoga puta zaraditi milijune dolara

Ekshibicijskoj borbi Floyda Mayweathera koja će se održati na heliodromu luksuznog hotela u Dubaiju prisustvovat će uživo samo 20 ljudi koji su se odlučili na kupnju karte u vrijednosti od 150 tisuća eura. Borba će se održati 14. svibnja (5.mjesec), a protivnik će mu biti neporaženi umirovljeni boksač Don Moore koji je svoju posljednju borbu odradio 2016. godine.

Mayweather je otkrio kako su karte dostupne samo kao NFT, što znači da karta nije dostupna u fizičkom obliku već digitalnom, a cijena je izražena u kriptovaluti i iznosi 65 Ethereuma, što je približno 150 tisuća eura. Event će se moći gledati i putem digitalnih platformi, a cijena "pay-per-view" će biti 14.99 eura. S prodanih 20 karata ovaj event je već sada utržio oko 3 milijuna eura a ne sumnjamo kako će se broj prodanih ulaznica s vremenom povećati.

Floydu će ovo biti treća ekshibicijska borba u karijeri. Prvu je odradio protiv japanske kickboxing zvijezde Tenshina Nasukawe, a posljednju protiv YouTube zvijezde Logana Paula koja je urodila velikim uspjehom. Podsjetimo se, borba protiv Conora McGregora nije bila ekshibicijske naravi, već prava profesionalna borba u kojoj je Floyd stigao do svoje jubilarne 50 pobjede u karijeri bez ijednog poraza. Nakon te borbe se umirovio od profesionalnog boksa.

Slavni boksač tvrdi kako je samo za pojavljivanje na konferenciji za novinare plaćen milijun dolara, a pretpostavlja da bi mu ukupna zarada od čitavog eventa mogla donijeti nevjerojatnih 100 milijuna dolara.

Linker
26. travanj 2024 13:11