K1 i Boks

Anderson Silva i Jake Paul rade na pokretanju ‘Udruženja MMA boraca‘: Nekoć je i GSP imao takvu ideju

Jake Paul i Anderson Silva

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Brazilac je spreman ispuniti svoj dio obećanja koje je dao Paulu uoči međusobnog obračuna

Jake Paul boksač je koji voli postaviti određene oklade uoči svojih boksačkih mečeva, čisto kako bi meč učinio još zanimljivijim. Sjećamo se kako je Tyron Woodley nakon prvog poraza od Jakea Paula istetovirao natpis ‘‘I love Jake Paul‘‘ (‘Volim Jakea Paula‘), a tetovaža je pronašla mjesto na Woodleyjevom srednjem prstu.

Oklada je postojala između Jakea Paula i Andersona Silve također. Paul je prošle godine porazio legendarnog ‘‘Spidera‘‘ u boksačkom meču, a Jake i Silva imali su okladu uoči meča. U slučaju da je pobijedio Silva, Jake Paul morao bi odraditi kickboksački meč protiv Silve. Međutim, do pobjede je došao Paul, a obveza Andersona Silve jest Andersonova pomoć oko pokretanja udruga koja će brinuti o plaćama i zdravstvenom osiguranju boraca. Radi se o svojevrsnom sindikatu, a Silva je gostujući u Trocacao Franca podcastu otkrio kako uistinu radi na tome zajedno s Paulom.

‘‘Radimo na to, sve je pokrenuto. Jake je jako korektna osoba i ovo će se dogoditi. Želimo to odraditi na pravilan način kako bi potrajalo što dulje i kako bi služilo budućim generacijama. Stoga sve mora biti dobro isplanirano i strukturirano, a upravo radimo na tome.‘‘, otkrio je Anderson Silva.

Još 2016. godine nekoliko velikih UFC-ovih zvijezda pokušalo je pokrenuti Udruženje boraca. Georges St-Pierre predvodio je grupu, a zajedno s njime surađivali su Tim Kennedy, Cain Velasquez, Donald Cerrone i T.J. Dillashaw.

Velika su bila očekivanja od tog projekta, ali jako brzo je projekt otišao u zaborav i gotovo da se nije više niti pričalo o tome. Tim Kennedy prošle je godine gostovao u MMA Houru i otkrio je nešto više detalja.

‘‘Potrebni su nam bili borci koji bi pristali biti dio tog udruženja. Dana White ima tako veliku kontrolu nad borcima, a mi smo tražili da borci budu hrabri u istupima vezanim za zdravstvenu skrb, mentalno zdravlje, CTE i sve ostalo. Tražili smo da borci zauzmu stav: ‘Ovo je moje ime i vjerujem da je ovo ispravna stvar za učiniti, a možda otkažem i meč ako se ne ispune ovi zahtjevi‘. To je nešto što smo tražili od boraca, a možda pet posto boraca bilo je spremno odvažiti se na nešto takvo. Svi govore da žele nešto takvo, ali postojao je jako velik strah od posljedica i nitko nije pristao. Tako je umrla i naša ideja o pokretanju tog Udruženja MMA boraca. Ljudi koje ste vidjeli kao pokretače toga i još otprilike 25 boraca koji su potpisali s nama, bili su dio toga. Ostalih 500 na rosteru nismo uspjeli nagovoriti.‘‘, objasnio je Kennedy neuspjeh njihovog projekta.

Anderson Silva i Jake Paul mogu učiti na greškama svojih prethodnika, a preostaje nam vidjeti na koji način će pokušati realizirati svoj projekt. Ako je dobrobit boraca uistinu u njihovom fokusu, nadamo se da će polučiti puno više uspjeha od GSP-ja i njegove ekipe.

Linker
27. travanj 2024 06:01