K1 i Boks

Anderson Silva također želi meč protiv braće Paul: ‘To bi bila dobra borba‘

Anderson Silva
 Eric Espada/Getty images/Profimedia
Brazilac je sinoć pružio još jedan impresivan boksački nastup

Lakoćom se Anderson Silva na sinoćnjoj Trillerovoj priredbi obračunao sa svojim vršnjakom Titom Ortizom. Dvojica bivših UFC-ovih prvaka borili su se prema boksačkim pravilima, a Silva je u takvom meču još izraženiji favorit nego što bi bio u MMA borbi. Nešto manje od minutu i pol trebalo je ''Spideru'' da brutalno nokautira Ortiza. Gubio je Tito pet puta u svojoj MMA karijeri nokautom, no uvijek se radilo o tehničkim nokautima. Nikada nitko nije Ortiza poslao u nesvijest, sve do sinoćnje borbe i Andersona Silve.

46-godišnji ''Spider'' razišao se s UFC-om u studenom protekle godine, a dvaput je ulazio u boksački ring tokom ove godine. U lipnju je oduševio izdominiravši renomiranog meksičkog boksača Julia Cesara Chaveza Jr.-a (52-6-1), a nešto manje od tri mjeseca kasnije, uništio je Ortiza u ringu. Silva je nedavno naglasio kako se trenutno planira boriti do svoje 49. godine, dakle trebali bismo ga gledati barem još dvije i pol godine. Nastavi li Anderson lakoćom pobjeđivati, mogli bi ga često gledati u ringu. Brazilac već ima dva imena u planu kao potencijalne protivnike. Naime, ''Spider'' je na konferenciji za medije nakon sinoćnje priredbe otkrio kako bi se rado borio s nekim od braće Paul (Jake i Logan).

''Jake Paul, ti i tvoj brat imate priliku da se borite protiv mene i Vitora. Znate, to bi bila dobra borba.'', rekao je Silva, a Vitor Belfort još je ranije, točnije netom nakon završetka borbe također iskazao sličnu želju. Za razliku od Silve, ''Phenom'' nije prozvao oba brata nego se odlučio konkretno za Jakea Paula.

''Jake Paul, prestani bježati od mene. Biti ćeš moje dijete. Upoznat ćeš svog taticu.'', rekao je Belfort još u ringu nakon završenog meča protiv Evandera Holyfielda.

To znači da bi Silvi preostao Logan Paul, stariji ali i boksački neiskusniji od dvojice braće. Dok Jake Paul ima četiri službena boksačka nastupa te se borio protiv bivših UFC-ovih boraca Bena Askrena i Tyrona Woodleyja, njegov brat Logan odradio je samo jedan službeni profesionalni meč. To se dogodilo još 2019. godine kada je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od britanskog youtubera KSI-ja. Logan je u lipnju ove godine također nastupio u boksačkom meču. Međutim, radilo se o egzibicijskom meču protiv fizički puno manjeg Floyda Mayweathera. Bilo je jasno kako se tu ne radi o naročito ozbiljnom meču i pobjednika uopće nije niti bilo jer se radilo o egzibiciji. Moglo bi se reći kako Jake Paul ima ozbiljniju boksačku karijeru od svog brata, no Vitor Belfort i Anderson Silva obojici bi predstavljali daleko najteže izazove u dosadašnjim karijerama.

Linker
23. travanj 2024 16:10