K1 i Boks

Andy Ruiz Jr.: ‘Moja glavna prednost je bila težina koju sam nabio, nije me mogao rušiti‘

Luis Ortiz vs. Andy Ruiz Jr. 

 Credit line: Harry How/Getty images/Profimedia
Ruiz je čak tri piuta bacio u nokdaun Ortiza, a ovaj njega niti jednom

Andy Ruiz Jr. je u noći sa nedjelje na ponedjeljak pobijedio Luisa Ortiza sudačkom odlukom. Rušio ga je Ruiz čak tri puta, no nije uspio završiti meč prekidom nego su suci ipak imali posla.

Iako je Ruiz ostvario tri nokdauna, primio je i nekoliko odličnih lijevih krošea od ‘King Konga‘. Nije mu uspio Ortiz ozbiljnije nauditi iako je pogađao čisto, a Ruiz glavnu zaslugu pridaje svojoj težini.

‘‘Glavna prednost mi je bila kolaža koju sam nabio. Nije me mogao rušiti, mislim da sam bio ispod 115 kg da bi to bila borba u kojoj bi ga ja rušio, ali bi i on mene. Osjećao sam se snažno, osjećao sam se eksplozivno. Možda sam bio malo previše oprezan, ali on udara vrlo jako. Moram biti pametan‘‘, rekao je Ruiz.

Ruiz je protiv Ortiza bio težak otprilike kao i te 2019. godine kada je nokautirao Anthonyja Joshuu i uzeo mu njegove WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve. Meksikanac je tada težio oko 120 kilograma, a to mu se i u ovom meču pokazalo kao kao recept za pobjedu.

Ruiza su upitali i da usporedi tko jače udara, Joshua ili Ortiz:

‘‘Obojica udaraju jako. Joshua me udario s udarcem kojeg nisam ni vidio i zbog toga me je rušio. Protiv Ortiza sam morao biti malo oprezniji. Pogodio me s tom lijevom rukom koju sam vidio i pomislio sam si kako taj tip udara‘‘, zaključio je Ruiz.

Linker
20. travanj 2024 15:29