K1 i Boks

‘Ostat ću šokiran ako dođe do treće runde, no dogodi li se to ipak - uslijedit će pravi test za njega‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois

 Jordan Pettitt/Pa Images/Profimedia
Tony Bellew smatra kako je Joshua kvalitetni borac od Duboisa, no poštuje ‘Dynamitea‘ i njegovog trenera

Anthony Joshua i Daniel Dubois ukrstit će rukavice u svebritanskom okršaju za naslov IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji 21. rujna na Wembleyju, a sukladno tome, posljednjih se tjedana u javnom prostoru množe prognoze boksačkih stručnjaka, trenera i boraca, na račun predmetnog meča. Svoje mišljenje među posljednjima je iznio Tony Bellew, koji prednost daje "AJ"-u, ali i poštovanje prema Duboisu, odnosno njegovom treneru Dona Charlesa.

"Ne postoji način da se uljepša činjenica da je Dubois odustao protiv Joea Joycea, kao i Oleksandra Usyka. Ne možemo to zaobići, ali činjenica je i da je podnio te poraze, a onda se vratio i osvojio IBF-ov pojas, što također govori mnogo. Suradnja s Donom Charlesom pomogla mu je resetirati mentalitet, stoga Charlesu i Duboisu odajem sva priznanja ovog svijeta", rekao je u razgovoru za Instant Casino bivši WBC-ov svjetski prvak u kruzeru pa nastavio:

"Daniel sigurno misli da mi se ne sviđa, ali ja smatram da je on divan mladić i da je znatno napredovao kao borac Stvar je jedino u tome da sve u čemu je on dobar - Joshua je još bolji. Bit ću šokiran ako borba dođe do treće runde, ali ako se to dogodi, tada će Danielova izdržljivost i kondicija biti pravi test za Joshuu".

Zaključno je Bellew istaknuo: "Joshua je bolji boksač u svakom segmentu, no tek trebamo vidjeti može li on izdržati sve ono što Dubois može. To još nismo vidjeli jer nitko nije uspio kazniti Joshuu, a da ne dobije nešto zauzvrat. Daniel će sigurno biti pod paljbom".

Linker
13. rujan 2024 15:50