K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘Ne znam kakva mi je kondicija trenutno, vidjet ćemo sutra navečer‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Pokušao je i objasniti kako je nastojao unaprijediti svoj kardio

Nakon što mu je prošle godine odlični Oleksandr Usyk nanio drugi poraz u profesionalnoj karijeri, Anthony Josuha se našao pred najvećim izazovom u istoj. Pobjeda mu je na sutrašnjoj priredbi imperativ, ali do nje neće lako doći jer će nasuprot njega stajati tehnički najbolji boksač s kojim se do sad susreo.

‘‘Ne mogu sad reći, ono što sam primijetio je da svi ovi tipovi treniraju i spariraju, onda kad dođe borba se ispušu. To je kao Mayweather, Spence i Crawford, oni imaju odličnu kondiciju i njima dvanaesta runda ne znači ništa. Dakle, ja ne znam koliko je moja kondicija dobra, to ćemo saznati sutra‘‘, rekao je Joshua na pitanje o trenutnoj formi.

Ovo će za Joshuu također biti važan meč jer je počeo surađivati i s novim trenerom, Robertom Garciom. Tom prilikom se razišao s dugogodišnjim trenerom Robom McCrackenom, a otkaz mu je dao odmah nakon što je prošle godine izgubio od Usyka.

‘‘Napredovao sam, da se izrazim znanstveno, tako što sam zalihe mliječnih kiselina pomaknuo ka gore. To je najlakše što mogu objasniti, morate povećati te zalihe i bit će vam ugodno kad je neugodno‘‘, objasnio je Joshua.

Koliko je Garcia ‘izbrusio‘ Joshuu, vidjet ćemo sutra navečer. Bez obzira na sve imat će težak zadatak jer je Usyk tehnički uistinu odličan. Kako smo ranije danas vidjeli, borci nisu radili prevelike preinake po pitanju težine tako da bi nas i sutra mogao čekati sličan meč.

Linker
29. travanj 2024 15:25