K1 i Boks

Anthony Joshua pristao potpisati ugovor nakon Furyjevog ultimatuma, zna se i datum

 Anthony Joshua  

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Borba je sve bliža realizaciji

Tyson Fury nastavio je s presingom na Anthonyja Joshuu i njegov menadžerski tim na način da im stalno daje ultimatume za potpis, a posljednji je bio onaj gdje traži da Joshua do ponedjeljka, 26.09., potpiše ugovor. Prvo smo mogli čuti reakciju Eddie Hearna gdje je vidno frustriran odbio svaku mogućnost pristanka na takve ucjenjivačke uvjete, a prisjetimo se i što je rekao vezano za to.

"Čekali smo devet dana na ugovor i radimo vrlo intenzivno s Queensberry, nikome nije do šale, sastajali smo se s BT-om, DAZN-om i Queensberry kako bi dogovorili uvjete i proces ali to se neće dogoditi do ponedjeljka. Ako si čovjek od riječi, onda odustani od borbe. Javnost zna, ti ćeš se boriti s Manuelom Charrom 3. prosinca (12. mjesec), uozbilji se. Nemoj tratiti naše vrijeme jer smo ga već ionako previše potrošili na građenje ove borbe. Ako se ne želiš boriti, povuci se. Smatram da Fury i Queensberry nisu na istoj valnoj duljini."

Sada se javio i bivši svjetski prvak Anthony Joshua, koji je za sada verbalno pristao potpisati ugovor. Fury je nedavno dao ponudu u kojoj bi zaradu dijelili 60-40 u njegovu korist, što se čini i pošteno s obzirom na to da Joshua više nema pojaseve.

"Godinama sam potpisivao ugovore. To ionako nije u mojim rukama, ovisi o mojem odvjetničkom timu. Ako znaš povijest boksa, onda se moraš osigurati da imaš dobar odvjetnički tim oko sebe."

Joshua se vjerojatno ovom izjavom htio osvrnuti na primjere boksača koji su potpisivali ugovore bez da su ih detaljno proučili, pa bi se znalo dogoditi da ih to dovede do ruba bankrota. Primjerice Mike Tyson je jednom izjavio da ga je Don King uskratio za 100 milijuna dolara.

"Naravno da ću potpisati ugovor, ali prvo moram sve dogovoriti s odvjetnicima."

Iako se Joshua u početku pokušao izboriti za to da borba bude netom prije Božića, izgleda da će ipak pristati na Furyjeve uvjete, a to je da se borba održi 3. prosinca (12. mjesec).

Linker
08. svibanj 2024 03:17