K1 i Boks

Anthony Joshua već je aktivirao klauzulu za revanš protiv Usyka

Oleksandr Usyk i Anthony Joshua
 Adrian DENNIS/AFP
Uskoro će se krenuti u organizaciju revanša prošlotjednog boksačkog spektakla

Već nakon što su pročitani rezultati sudačkih kartica, koji su Oleksandru Usyku donijeli pobjedu nad Anthonyjem Joshue te s njom i WBA, WBO i IBF pojas svjetskog prvaka teške kategorije, Anthony Joshua i njegov tim krenuli su se mentalno pripremati na revanš. To im je svakako osigurala ugovorom određena klauzula o revanšu, koji Joshua, prvak u trenutku potpisivanja ugovora, u slučaju poraza ima pravo aktivirati.

Nije dugo trebalo da to zapravo i naprave. Sve je potvrdio Usykov menadžer Alex Krassyuk u razgovoru za Boxing Social, nakon čega je postalo jasno kako je sve zapravo bila formalnost.

"Koliko sam ja upoznat, klauzula je već aktivirana. Uostalom, prvo što su nam rekli još kad su u ringu došli do našeg kuta je da se vidimo u revanšu", rekao je Krassyuk, dodavši:

"Oni na to nisu niti gledali kao na mogućnost nego su odmah donijeli odluku. Čuo sam kako Hearn i AJ odmah diskutiraju o tome. Govorili su i o terminu te onome što Joshua mora napraviti da bi pobijedio. Samo neke neočekivane izvanredne okolnosti mogu dovesti do drugačijeg raspleta. Revanš će se dogoditi."

Hearn je već potvrdio kako se veljača čini kao najbolji termin, a meč bi prema svemu sudeći trebao ugostiti Wembley stadion. Usyk je izrazio želju boriti se kod kuće u Ukrajini, no ta se ideja odbačena bez previše razmatranja. Eddie Hearn i Matchroom Boxing tu i dalje vode glavnu riječ, a oni će učiniti sve što je u njihovoj moći da Joshua u revanšu ima još bolje uvjete te da vrati pojaseve prvaka u svoje vlasništvo. Jednom ih je već izgubio pa to napravio, bit će zanimljivo vidjeti što će promijeniti ovog puta, s ciljem da ne poklekne i drugi put. To bi uistinu bilo bolno i bacilo bi ga na svojevrsne margine.

Linker
24. travanj 2024 20:34