K1 i Boks

Ariel Helwani otkrio najbitnije detalje meča između Ngannoua i Furyja: Fanovi su oduševljeni pravilima

Tyson Fury i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Čini se da nas čeka pravi boksački meč između Ngannoua i Furyja

Posljednjih tjedana podosta se pričalo o potencijalnom meču između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, ali nitko nije bio spreman povjerovati u taj meč dok ne dobijemo službenu potvrdu. Ispostavilo se da su Fury i Ngannou uistinu radili na ugovaranju tog meča, a danas je došla i ta službena potvrda.

28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji, Tyson Fury i Francis Ngannou obračunat će se u boksačkom meču. Ngannou nikada nije nastupao u boksačkom meču, ali najbolji je MMA teškaš na svijetu i ujedno jedan od najmoćnijih udarača u povijesti tog sporta. To su očito dovoljno dobri argumenti da izbori meč protiv WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Ono što mnoge zanima jesu pravila ovog meča. Nerijetko se pričalo kako će ovo biti egzibicijski meč u kojem će biti nedozvoljeni snažni udarci i nokauti. Naravno da su fanovi bili razočarani borbom dvojice teškaša u kojoj nokauti nisu dozvoljeni, ali ako je vjerovati Arielu Helwaniju, čeka nas ipak pravi boksački meč.

‘‘Tyson Fury protiv Francisa Ngannoua bit će meč ‘prema službenim pravilima profesionalnog boksa, s tri suca pokraj ringa koji će bodovati meč prema sistemu na 10 bodova. Oba borca obećavaju da će se naći u sredini ringa, odradit će rat i doći će do pobjede nokautom na devastirajući način‘. Tako govori službeno priopćenje, a također je navedeno da će se borba održati u standardnom boksačkom ringu prema standardnim boksačkim pravilima.‘‘, napisao je Helwani koji je došao do službenog priopćenja u vezi ove borbe.

Dakle, definitivno nas čeka ozbiljan boksački meč, a ne nekakva modificirana pravila. Naravno, postoji mogućnost da meč bude vođen kao egzibicijski meč i da se ne piše Furyju u profesionalni boksački omjer. To ipak ne sputava Ngannoua i Furyja da pruže pravi rat i pokušaju nokautirati jedan drugoga.

Time je Ngannou definitivno otklonio sve sumnje i utišao sve kritike. Najavljivao je da će ugovoriti veliki boksački meč, a to je na koncu i ostvario. Sada nam preostaje čekati 28. listopada (10. mjesec) ove godine, a Dana White sigurno nije oduševljen viješću o ovom boksačkom spektaklu. Na kraju krajeva, glavni je krivac za odlazak Ngannoua iz UFC-a.

Također, Helwani je otkrio kako će organizatori meča između Ngannoua i Furyja bii Quensberry Promotions, Top Rank i novoosnovana promotorska kuća ‘‘GIMIK Fight Promotions‘‘. Time je Ngannou zadao dodatan udarac Dani Whiteu. Naime, Dana je prije nekoliko tjedana kritizirao potencijalni Francisov boksački meč.

‘‘Mi ne ugovaramo ‘gimmick‘ mečeve.‘‘, rekao je tada Dana, a u prijevodu, radi se o mečevima koji privlače pažnju, ali u globalu su nebitni.

Ngannou je upamtio tu Whiteovu izjavu i nije propustio priliku našaliti se prilikom osnivanja svoje promotorske kuće koja će sudjelovati u organizaciji velikog boksačkog meča.

Definitivno je otklonio sve sumnje i utišao sve kritike. Najavljivao je da će ugovoriti veliki boksački meč, a to je na koncu i ostvario. Sada nam preostaje čekati 28. listopada (10. mjesec) ove godine, a Dana White sigurno nije oduševljen viješću o ovom boksačkom spektaklu. Na kraju krajeva, glavni je krivac za odlazak Ngannoua iz UFC-a, a sada je jasno kako je Ngannou pobijedio u cijeloj toj priči.

Linker
02. svibanj 2024 20:28