K1 i Boks

Arturu Beterbievu naređena obvezna obrana naslova protiv njemačkog izazivača

Artur Beterbiev

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Ako će doći do revanša s Dmitryjem Bivolom, Beterbiev će morati napustiti IBF pojas, a time i status apsolutnog prvaka

Artur Beterbiev i Dmitry Bivol su se suočili u nezaboravnom meču kako bi se okrunio prvi apsolutni prvak poluteške kategorije u eri četiri pojasa – s Beterbievom koji je tijesno pobijedio kontroverznom podijeljenom odlukom. Od tada se traži revanš, no sada se čini kako će Beterbiev biti prisiljen boriti se protiv drugog protivnika.

Nakon 12 rundi visoko intenzivne borbe u Rijadu, mnogi su gledatelji smatrali da je Bivol zaslužio pobjedu na bodovnim karticama, ali je Beterbievu ruka podignuta na kraju meča. Zbog kontroverze i kvalitetnog nastupa, Bivol i njegov tim zatražili su revanš, ali sve je izglednije kako neće dobiti ono što priželjkuju, barem ne zasada.

Pisali smo već o tome tko je sljedeći vrijedni kandidat za tron u kategoriji do 79kg, a to je David Benavidez. Međutim, Benavidez bi u siječnju trebao ući u ring protiv Davida Morrella pa su mnogi zamislili sljedeću mogućnost - da se pobjednik Beterbiev-Bivol revanša u 2025. godini bori protiv pobjednika Benavidez-Morrell borbe.

Zvuči odlično, ali danas je potvrđeno da je IBF naredio Arturu Beterbievu da brani svoju titulu protiv njemačkog izazivača s omjerom 13-1, Michaela Eiferta, prenosi Michael Benson.

‘‘IBF je sada službeno naredio Arturu Beterbievu da brani svoje WBA, WBC, IBF i WBO naslove u poluteškoj kategoriji protiv Michaela Eiferta‘‘, napisao je sportski novinar Benson.

Eifert je pobijedio bivšeg prvaka poluteške kategorije, Jeana Pascala, u ožujku 2023. i borio se samo jednom od tada, postigavši pobjedu nokautom u drugoj rundi nad 39-godišnjim Carlosom Eduardom Jimenezom u kolovozu.

image

Michael Eifert

IMAGO/imago sportfotodienst/Profimedia

Iako je IBF naredio borbu između Beterbieva i Eiferta, moguće je da će kanadsko-ruski prvak odlučiti napustiti IBF pojas i krenuti prema unosnijem meču - revanšu s Bivolom.

Što se tiče budućnosti IBF titule, ako Beterbiev odluči napustiti pojas, Eifert bi mogao biti unaprijeđen iz obveznog izazivača u svjetskog prvaka, ali je vjerojatnije da će se boriti za upražnjeni naslov. Na drugom mjestu IBF-ove ljestvice nalazi se Australac Conor Wallace (14-1), koji će zasigurno sa zadovoljstvom dočekati mogućnost borbe protiv Eiferta za naslov.

Linker
17. listopad 2024 18:10