K1 i Boks

Benavidez se nada prilici protiv Beterbieva: Hoće li ga Turki Alalshikh ususret traženom revanšu gurnuti u stranu?

David Benavidez

 Mikael Ona/zuma Press Wire/shutt/shutterstock Editorial/profimedia
Mnogi smatraju kako Benavidez zaslužuje svojih pet minuta slave

Nakon što je Artur Beterbiev postao apsolutni prvak poluteške kategorije pobjedom nad Dmitrijem Bivolom, neporaženi WBC-ov privremeni prvak David Benavidez sada "stoji" kao obavezni izazivač, što je potvrdio predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman. No, kao i prije kada je Benavidez čekao tri godine na svoju priliku u super-srednjoj kategoriji protiv Canela Alvareza, pitanje ostaje: hoće li mu ta pozicija zaista donijeti borbu?

Jose Benavidez, otac i trener Davida Benavideza, i dalje pamti neostvarenu borbu s Alvarezem, ali s nadom gleda prema novom izazovu i mogućoj promjeni scenarija. David Benavidez (29-0, 24 KO) već je potpisao za borbu protiv neporaženog kubanskog WBA prvaka Davida Morrella (11-0, 9 KO), a borba se očekuje krajem siječnja ili početkom veljače u Las Vegasu.

"Svi su mislili da David izbjegava Morrella, ali istina je da je sam zatražio tu borbu," prisjeća se Benavidez stariji. "Obojica imaju fanove koji vjeruju da njihov borac može pobijediti, ali David ima potrebno iskustvo da ga ozljedi i možda završi borbu nokautom."

Pobjeda nad Morrellom trebala bi otvoriti vrata prema velikoj borbi protiv Beterbieva (21-0, 20 KO), no postoji mogućnost da će zbog velikog interesa za revanš između Beterbieva i Bivola (23-1, 12 KO), Saudijska Arabija gurnuti Benavideza u stranu, prolongirajući njegovu priliku.

"Zato smo i prešli u polutešku kategoriju – da se borimo s najboljima, pobjednikom meča Beterbiev-Bivol," rekao je Benavidez stariji. "No, prije svega, fokusirani smo na Morrella. Moramo izgledati impresivno kako bismo došli do tih velikih borbi. David traži tu priliku."

No, tim Benavideza i dalje pamti frustrirajuće čekanje u kategoriji do 76 kilograma, gdje prilika nikada nije stigla. Ipak, ovaj put, s novom kategorijom i mladim gladnim borcem, nadaju se da će povijest krenuti drugačijim putem.

"Samo moramo biti dosljedni i nadati se da će se stvari promijeniti," poručuje Benavidez stariji, ujedno priznajući kako vidi da Beterbiev više nije onaj isti zastrašujući borac kao nekad. "Očekivao sam više od njega. Ima snažan udarac, ali nije uzdrmao Bivola. Bivol je bacao ravne udarce i kontrolirao borbu na distanci, dok je Beterbiev pokušavao doći do tog jednog velikog udarca."

Dok čekaju svoju priliku, Benavidezi su spremni na novi izazov, ali sa svježim stavom i fokusom na buduće velike borbe. "David dolazi s kombinacijama, aperkatima i udarcima u tijelo. Mlad je, gladan i spreman. Mislim da bi došao kao pobjednik," zaključio je njegov otac.

Unatoč svemu, nada da će Benavidez konačno dobiti priliku koju zaslužuje, ostaje živa.

Linker
15. listopad 2024 22:55