K1 i Boks

Australac kojeg su povezivali s Hrgovićem potpisao ugovor s Matchroomom, debitira već idućeg vikenda

Dillian Whyte i Dempsey McKean

 Instagram
Demsey McKean napušta Australiju i kreće graditi put prema svjetskom vrhu

Jedno od imena s kojima se proteklog ljeta povezivalo Filipa Hrgovića bio je Demsey McKean. 31-godišnji Australac boksač je koji je do sada svoju profesionalnu karijeru gradio kod kuće pa je tako svih 19 nastupa upisao ne napuštajući svoj otok. Izgradio je tako ime, ali i rezultat pa se na BoxRec ljestvici teškaša našao na 31. poziciji. Svakako dovoljno za podići karijeru na jednu višu razinu.

Što se tiče spomenutog povezivanja s Hrgovićem, neki portali čak su najavili tu borbu, ali činjenica je da ona nije bila u ozbiljnim kombinacijama. To ne znači da uskoro neće biti, možda već za idući meč. U prilog tome ide činjenica da je McKean potpisao ugovor s Matchroom Boxingom te će već idućeg vikenda odraditi svoj debi za tu boksačku promociju, usput i prvi meč izvan Australije.

McKean će dobiti svojevrsno zagrijavanje, budući da će nastupiti 19. studenog na programu priredbe koju predvodi meč između Demetriusa Andradea i Jasona Quigleya za WBO titulu srednje kategorije. Priredba se održava u Manchesteru, no ne onom britanskom nego američkom, u saveznoj državi New Hampshire. McKeanov protivnik bit će američki "journeyman" Don Haynesworth (16-7-1, 14 KO), ali jasno je kako se tu radi o meču za ostanak u formi, nakon kojeg bi se trebalo raditi na nečemu ozbiljnom.

Tu bi se sigurno onda pojavilo ime Hrgovića, koji se na BoxRecovom poretku nalazi jednu poziciju ispod njega. Bila bi to dobra opcija za obojicu, barem prema tome kako Eddie Hearn inače razmišlja. On je promotor koji ne vidi problem u sparivanju boksača sličnih rezimea, što ga poprilično razlikuje od ostalih promotora. Problem bi mogao biti taj što je Hrgović ipak i dalje u prvom planu boksač braće Sauerland.

Ipak, "El Animal" stagnira od prosinca 2019. godine, kad je u Saudijskoj Arabiji savladao Erica Molinu. Očekivalo se da će mu nakon toga karijera eksplodirati, ali on stoji. Tri meča koja je nakon toga odradio daleko su ispod razine na kojoj ga se vidjelo i možda uskoro više neće imati luksuz odrađivati takve mečeve dok čeka da netko iz samog vrha prihvati meč protiv njega. Protivnika poput McKeana, koji bi po sportskim kriterijima svakako bio relevantan, morat će prihvatiti. Uostalom, Australac se nalazi rangiran na ljestvici IBF-a, onoj gdje Hrgović drži drugo mjesto i još uvijek je glavni kandidat za borbu kojom bi se dobio obavezni izazivač te organizacije. McKean je tamo na 12. mjestu.

Inače, McKean je posljednjih mjeseci čak dva puta dijelio dvoranu s Markom Milunom. Njih dvojica bili su prvo sparing partneri Anthonyja Joshue u pripremama za meč protiv Oleksandra Usyka, a onda su bili u Portugalu kod Dilliana Whyte, sve dok on zbog ozljede nije otkazao meč protiv Otta Wallina.

Linker
26. travanj 2024 04:00