K1 i Boks

Beterbiev o Usyku: ‘Da se bar moja pobjeda dogodila u profesionalnom boksu‘

Artur Beterbiev

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Beterbiev ga je pobijedio 2007., a zatim je Usyk dvaput pobijedio njega dok su još bili amateri

Ruski boksač s kanadskom adresom Artur Beterbiev u prvom mjesecu brani svoje IBF, WBC i WBO pojaseve u poluteškoj kategoriji protiv Anthonyja Yardea, a ono što je ovih dana ponovno isplivalo na površinu jesu njegovi mečevi protiv prvaka teške kategorije, Oleksandera Usyka.

Dugu amatersku povijesti imaju ova dva odlična boksača, a koliko se može pronaći na internetu, ukupno su se borili tri puta. Prema BoxRecu, Beterbiev je pobijedio jednom i to 2007. godine, a druga dva meča je izgubio. Po drugi puta su se borili 2011., a treći 2012. godine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu.

Neki dan se Beterbiev toga sjetio i rekao kako mu je žao što ta pobjeda nije bila u profesionalnom boksu:

‘‘Bio bih jako sretan da se ta borba dogodila u profesionalnom boksu. Vjerujem da mu mogu nešto dati u profesionalnom, mogu mu pružiti jako dobru borbu. Ne želim reći da bih ga pobijedio, ali čak i kad bih, to ne bih rekao.‘‘, rekao je Beterbiev za iD Boxing.

Oba boksača su i više nego uspješna u profesionalnim karijerama, a Usyk je u posljednja dva meča deklasirao Anthonyja Joshuu te mu je prvo oduzeo, a zatim je u osmom mjesecu i obranio te titule.

Beterbiev je s druge strane također neporažen u profesionalnoj karijeri te ima 18 pobjeda, a u Wembley Areni u prvom mjesecu brani gore navedene titule. Iako se njihov međusobni meč sigurno neće više dogoditi, zanimljivo je da Beterbiev i sad razmišlja o Usyku.

Linker
25. travanj 2024 02:52