K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Beterbiev i Yarde boksaju za tri svjetska pojasa, a nastupit će i Emil Markić

Artur Beterbiev vs. Anthony Yarde (službeni poster)

 Instagram (emil Markić)
Neporaženi Artur Beterbiev branit će svoje svjetske titule na boksačkom spektaklu u Londonu

Prije desetak dana svjedočili smo povratku najvećih MMA organizacije nakon blagdanske pauze, a sada nam slijedi nova, ali puno kraća pauza. Naime, ovog vikenda izostat će eventi velikih MMA organizacija, a neće biti uzbuđenja niti na regionalnoj sceni. Vrijedi spomenuti da PFL započinje na svojim ‘‘PFL Challenger Seriesom‘‘, a radi se o seriji od osam evenata koji će se održavati kroz osam uzastopnih tjedana. PFL će preko tih evenata tražiti nova pojačanja za svoj turnir, a radi se o nečemu sličnom kao što je Dana White‘s Contender Series.

Ipak, u ovotjednom izdanju ‘‘Borilačkog tjedna‘‘ izdvajamo vam samo jedan event, a radi se o boksačkom spektaklu koji će se održati u Londonu.

Artur Beterbiev vs. Anthony Yarde

Meč između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola jedan je od najiščekivanijih u svijetu boksa, ali neporaženi Dagestanac čečenskih korijena prvo će morati preskočiti prepreku u vidu Anthonyja Yardea. 38-godišnji Beterbiev ima besprijekoran omjer pobjeda i poraza (18-0), a sve pobjede upisao je nokautom. Trenutno drži WBC, IBF i WBO titule svjetskog prvaka, a posljednji nastup upisao je u šestom mjesecu prošle godine. Već u drugoj rundi nokautirao je Joea Smitha Jr.-a.

31-godišnji Britanac Anthony Yarde (23-2-0, 22 KO) u ovaj meč ući će kao veliki autsajder, ali Yarde je također izrazito opasan udarač. Trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede, a jedine poraze u karijeri upisao je od Sergeyja Kovaleva (2019. godine) i od Lyndona Arthura (2020. godine). Ovaj drugi poraz osvetio je krajem 2021. godine.

Koeficijenti na pobjedu Yardea iznose od 6,00 pa naviše, dok je koeficijent na pobjedu Beterbieva u prosjeku oko 1,10. To vam dovoljno govori koliki je Beterbiev favorit, ali rusko-kanadski boksač ne smije podcijeniti Yardea koji će se boriti na domaćem terenu. Borba se održava u poluteškoj kategoriji (-79 kg).

Mora se spomenuti i nastup Emila Markića (33-3-0). Hrvatski boksač rodom iz Mostara borit će se za WBO Interkontinentalni pojas, a protivnik će mu biti branitelj tog naslova, Willy Hutchinson (15-1-0). Hrvatski poluteškaš nije nastupao u profesionalnom od 12. mjeseca 2021. godine i pobjede nad Achillesom Szabom. Sredinom prošle godine Markić je upisao pobjedu u boksu bez rukavica pod okriljem ‘‘BKB‘‘ organizacije. Markić je u dosadašnjoj karijeri gubio od Shefata Isufija (36-4-2) te od još dvojice vrhunskih boksača kao što su Umar Salamov (27-2-0) i Callum Johnson (20-1-0).

Ivica Gogošević (12-44-2) također nastupa ovaj vikend, a protivnik će mu biti talentirani Khalid Ali (4-0-0).

Gdje: OVO Arena Wembley, London, Engleska

Kad: ‘‘Main card‘‘ ovog eventa starta u subotu (28.1.) od 20:00h, a Beterbie i Yarde u ringu bi se trebali naći iza 23:00h po našoj vremenskoj zoni.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
14. travanj 2024 05:03