K1 i Boks

Bivši prvak o meču Furyja i Usyka: ‘On radi potpune budale od svojih protivnika i 100% će pobijediti‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Tony Bellew izuzetno respektira ukrajinskog boksača koji mu je ‘de facto‘ završio karijeru

Za točno 13 dana boksačka bi publika diljem svijeta konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Posljednjih tjedana javnim se prostorom višestruko množe stručne analize i prognoze na račun te borbe, a među posljednjima je svoje viđenje iznio Tony Bellew.

Britanac je i ranije više puta javno istupao na temu predmetnog meča, a iako je krajem ožujka tvrdio da u ringu Kingdom Arene očekuje vidjeti optimalno pripremljenog "Gypsy Kinga", sada tvrdi kako je ipak uvjeren da će na koncu u zrak biti podignuta ruka ukrajinskog boksača.

"Usyk će pobijediti na bodove - 100%. On želi da ga napadaju i radi potpune budale od svojih protivnika. Neće ostaviti Furyju nikakvu opciju osim da ga napadne jer će rano izgraditi vodstvo i Fury će ga morati loviti. Neće trčati za njim kao luđak jer bi to Usyku išlo na ruku, ali u nekim trenucima će morati pritisnuti i tu će podbaciti", rekao je umirovljeni 41-godišnji boksač u razgovoru za "Froch on Fighting" pa nastavio:

"Usykov rad nogu je izuzetan, nikad prije nisam to vidio. Usyk se već sučeljavao s ljudima poput Furyja, borio se s Joeom Joyceom (u amaterskoj karijeri, op.a.) i protiv drugih velikih teškaša. Borio se protiv Anthonyja Joshue, drugog najvećeg teškaša na svijetu. On je, dakle, bio u ringu s velikim momcima i to ga ne sputava".

Bellew ne sumnja da će Usykove boksačke kvalitete predstavljati problem i za Furyja.

"Njegova procjena udaljenosti... Njegova prednja noga koja je toliko blizu da misliš da ti je u dometu, a zapravo nije. Riječima ne mogu opisati koliko je on dobar, najbolji s kojim sam se ikada borio, i to za gotovo milju. Fury nikada nije vidio takav rad nogu. On je fantastičan, apsolutno nevjerojatan, borac", zaključio je.

Podsjetimo, Bellew je objesio rukavice o klin sredinom studenog 2018. godine, nakon što je, u meču za apsolutnog prvaka "cruiserweighta", izgubio upravo od Usyka tehničkim nokautom u osmoj rundi. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 34 profesionalna meča (30 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen ishod), te bio WBC-ov prvak svijeta u kruzeru, sve dok ga slavni Ukrajinac "de facto" nije poslao u mirovinu.

Linker
11. svibanj 2024 07:26