K1 i Boks

Bivši prvak prognozirao potencijalni meč između Wildera i Usyka: ‘Favorit je, ali ne bih stavio kuću na njega!‘

Oleksandr Usyk i Deontay Wilder

 Kevin Quigley/dmg Media/profimedia, Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko se realizira borba između Wildera i Joshue, te ukoliko Wilder pobijedi, ovo se čini kao realan scenarij

Neki je dan Deontay Wilder rekao kako će on vratiti uzbuđenje u tešku kategoriju, a još je prije toga rekao kako će on biti čovjek koji će ujediniti sve teškaške pojaseve. Vrlo je to ambiciozan plan kojeg će u praksi biti jako teško provesti, no ‘‘Brončani bombarder‘‘ se uzda u svoj najjači adut – nokaut snagu.

Sljedeća postaja bi mu, prema svemu sudeći, trebao biti bivši prvak Anthony Joshua. Ukoliko ga pobijedi, vrlo bi smo lako mogli vidjeti scenarij u kojemu se Wilder bori za neki od pojaseva, a bivši prvak i nekadašnji Usykov protivnik, Tony Bellew je prognozirao potencijalni meč između Wildera i prvaka Usyka.

‘‘Pobjeđivat će svaku minutu svake runde ukoliko Wilder ne pogodi! Ja bih osobno favorizirao Usyka, ali ne bih stavio kuću na njega. Nikada se ne smijete kladiti svime protiv Wildera! On ja najveći pojedinačni udarač u teškoj kategoriji u ovoj eri. Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi bilo da ga zakači‘‘, napisao je Bellew na svom Twitter profilu.

Upravo je to razlog zbog kojeg se najviše veselimo meču između Wildera i Joshue. Taj će meč biti od iznimne važnosti za obojicu te će nam jako puno toga reći, a ukoliko Wilder uspije pobijediti, borba za titulu bi sigurno bila sljedeći korak.

Međutim, valja prije svega pričekati i službenu potvrdu da je meč između Joshue i Wildera dogovoren, jer teško je nekome vjerovati na riječ iz tog svijeta. Već smo puno puta ostali bez najboljih mečeva zbog različitih interesa, tako da dok službena objava ne dođe, valja se strpjeti.

Linker
25. travanj 2024 05:15