K1 i Boks

Duboisov trener ne prestaje: ‘Udarac je sjeo daleko od Usykovih m**a, ne znam što je on osjetio‘

Usyk vs. Dubois

 The Sun
Vrlo su male šanse da njihova žalba urodi plodom jer će nadležna tijela jako teško pristati na promjenu rezultata ovog meča

Ne prestaje se govoriti o tom kontroverznom udarcu kojim je Daniel Dubois pogodio prvaka Oleksandra Usyka u subotu navečer. Dubois je aperkatom u tijelo gađao pleksus, no pogodio je prvaka ispod pojasa što se po pravilima boksa smatra ilegalnim udarcem. Neovisno o tome je li Usyk osjetio bol ili ne.

Dubois i njegov tim su oko svega ovoga jasni; smatraju da je udarac bio u potpunosti legalan te su rekli kako ga već mjesecima vježbaju. Uložili su i žalbu, a Duboisov trener James Ali Bashir tvrdi kako je udarac sjeo ‘‘daleko‘‘ od Usykovih genitalija.

‘‘Neki su govorili da smo mi, treneri iz kuta, davali upute Duboisu da gađa ispod pojasa kako bi pojačao štetu. Ne, mi nikada ne bi smo bili dio takvog nečega. Nikada ne bismo bili dio nečega što će oštetiti drugoga boksača. Nismo Danielu davali upute da ga udara ispod pojasa‘‘, rekao je Bashir za Seconds Out.

‘‘Trenirali smo ga da pogađa u tijelo. Sve iznad pojasa. Ponavljam, ne znam što je Usyk u tom trenutku osjetio. Ali iz moje perspektive, gledao sam snimku puno puta, udarac je sjeo točno na pojas. Možda je on osjetio da je bio nizak. Rekao je da ga je Daniel pogodio u jaja. Udarac je sjeo daleko od njegovih m**a‘‘, dodao je.

Vrlo su male šanse da njihova žalba urodi plodom jer će nadležna tijela jako teško pristati na promjenu rezultata ovog meča. Osim tog udarca, Usyk je bio bolji boksač te ga je na posljetku pobijedio tehničkim nokautom.

Linker
01. svibanj 2024 20:00