K1 i Boks

BOMBA! Filip Hrgović napada svjetsku titulu, borit će se protiv Oleksandra Usyka!

Hrgović i Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Nick Potts/PA Images/Profimedia
Datum se još ne zna, ali vijest je službeno potvrđena

Odlične vijesti stižu za Filipa Hrgovića! Naime, IBF je naredio da sljedeći izazivač Oleksanderu Usyku bude upravo Filip, a to su na svom Twitter profilu potvrdili braća Sauerland i Eddie Hearn. Ne zna se kada bi se meč trebao održati, ali službeno je da je Filip sljedeći izazivač za odličnog Usyka!

Svoj trenutno posljednji nastup Hrgović je odradio u osmom mjesecu ove godine, a tom prilikom je sudačkom odlukom pobijedio Zhanga Zheilija. Bio je to dosta težak meč za našeg Filipa iz kojeg je ipak izašao kao pobjednik, a sada ima priliku života protiv Oleksandera Usyka.

Spominjao je Hrgovića i Tyson Fury kada je tražio protivnika za povratak u dvanaestom mjesecu, no na kraju se ipak odlučio za Dereka Chisoru tako da je Hrgović ostao ‘‘kratkih rukava‘‘. No, sada ima veliku priliku, a možemo slobodno reći i priliku života jer ga uskoro čeka odlični Usyk, iako se točan datum još uvijek ne zna.

Usykov menadžer i Furyjev promotor Frank Warren već su u nekoliko navrata govorili kako bi se njih dvojica u ringu trebali susresti u prvom kvartalu 2023., a ukoliko je to istina, pitanje je što će biti s ovim mečom. Borba između Usyka i Furyja bi trebala biti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, a ukoliko je vjerovati menažerima, ona će se i dogoditi.

Što reći nego sretno Filipu ukoliko do ovog meča uistinu dođe, a bit će to uistinu najveći događaj za hrvatski borilački sport unazad dugo vremena.

Linker
17. studeni 2022 10:26