K1 i Boks

Wilderov trener reagirao na Joshuinu pobjedu: ‘Uvjeren sam da će izdržati maksimalno četiri runde, a onda bude nokautiran!‘

Anthony Joshua 

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Nije bio pretjerano impresioniran izvedbom AJ-a

Anthony Joshua je u Londonu nokautirao Roberta Heleniusa jednim udarcem i otvorio si put za borbu s bivšim prvakom, Deontayem Wilderom. ‘AJ‘ je boksao oprezno u prvoj polovici borbe, pronalazeći distancu i omekšavajući finskog borca ​​svojim udarcem. Navijači su tražili više, a on je na kraju opalio desni direkt u sedmoj rundi i ugasio Heleniusa.

Sada se očekuje da će potpisati ugovor i suočiti se s Wilderom u mega borbi na Bliskom Istoku koja je zakazana za siječanj (prvi mjesec). Amerikančev trener, Malik Scott, bio je prisutan s još jednim svojim pulenom i promatrao njihovog budućeg protivnika iz ringa. Govoreći za October Red, Scott je rekao da je Joshua vodio pravu borbu da se pripremi za svog čovjeka.

“Razgovarali su sa mnom dok sam gledao borbu. Došlo je do sedme runde, ali prije toga... priča je da je AJ bio strpljiv, nije pokušavao ići na nokaut. To je izjava za ‘prodaju‘. Ipak, ja stvarno gledam na to kao da nije koristio svoje šanse na početku. To je dobra stvar, pogotovo kada je njegova sljedeća borba vjerojatno protiv Deontaya Wildera, koji je najteži udarač u povijesti sporta. Dobro je za tebe da počneš vježbati, a ne samo da se boriš prednjom nogom. Dobro je za tebe ulaziti u borbe i govoriti ‘Moram uzeti vremena‘.”

Rekavši to, trener je zatim potvrdio svoje predviđanje da će Wilder rano nokautirati Joshuu i riješiti borbu lakše nego što bi se pomislilo

“Jesam li stvarno bio impresioniran osim nokauta? Ne. Jesam li imao neki osjećaj da ćemo imati problema u siječnju? Ne. Zapravo sam još sigurniji i uvjeren sam jer znam da će izdržati maksimalno četiri runde u ringu s Deontayem prije no što bude nokautiran.”

Predstavnici Saudijske Arabije bili su nazočni događaju u Londonu i očekuje se da će sada pogurati priču dalje s konačnim ugovorima za borce, a kako će se situacija razvijati, saznat ćemo u skorije vrijeme.

Linker
28. travanj 2024 05:02