K1 i Boks

Canelo Alvarez pred novim izazovom! U rodnom gradu brani titulu protiv iskusnog Britanca

Canelo Alvarez 

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Popularni Meksikanac će titule braniti u Guadalajari, a rekao je kako je vrlo zahvalan što se uspio tako brzo oporaviti od operacije

Nakon što je poražen od Dmitryja Bivola, Canelo Alvarez se vratio na pobjedničke staze u devetom mjesecu prošle godine protiv Gennadyja Golovkina. Bio im je to ukupno treći meč, a u ovom uistinu nije bilo kontroverzi te je Meksikanac titule obranio bez većih problema.

Sada je Canelo pred novim izazovom, a u petom mjesecu ga čeka iskusni Britanac John Ryder (32-5, 18 KO), inače obavezni izazivač prema WBO. Već je Eddie Hearn neko vrijeme najavljivao da je sljedeći za Canela upravo Ryder, unatoč tome što brojni fanovi po društvenim mrežama priželjkuju novi meč protiv Bivola.

‘‘Ovo je trenutak koji će vječno biti ugraviran u povijest boksa i meksičkog sporta. Canelo Alvarez će braniti titule u svom rodnom gradu pred 50 000 fanova, a to će biti noć koju nikad nećemo zaboraviti. U Johnu Ryderu imate obaveznog izazivača koji se iskupio za svoje greške velikim pobjedama protiv Daniela Jacobsa i Zacha Parkera i sad je spreman za ovaj izazov. Vidimo se 6.5. u Guadalajari na nečem posebnom‘‘, rekao je Hearn za BoxingScene.

Inače, Ryder je u prošloj godini odradio dva meča te je skupio dvije pobjede upravo protiv dvojice ranije navedenih boksača, a posljednji poraz mu je krajem 2019. nanio Callum Smith. Imao je uspona i padova u svojoj karijeri, ali je sa četiri uzastopne pobjede uspio doći do statusa obaveznog izazivača.

Canelo je rekao da je vrlo sretan što se uspio oporaviti od operacije i što je spreman vratiti se već u petom mjesecu, a posebno ga sretnim čini što će titulu braniti u svom rodnom gradu. 6.5. je datum, tako da ćemo popularnog Meksikanca u ringu gledati uskoro.

Linker
24. travanj 2024 12:52