K1 i Boks

Canelo i Plant odradili vaganje: Ponovno visoke tenzije na sučeljavanju

Saul Canelo Alvarez vs. Caleb Plant

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Profimedia
Sve je spremno za obračun dvojice fantastičnih boksača u Las Vegasu

Izuzev sjajne UFC 268 priredbe koju imamo prilike gledati u noći sa subote na nedjelju, boksački fanovi također neće ostati zakinuti. Naime, u ranim nedjeljnim satima, točnije oko 05:00 sati ujutro, u ring bi trebali kročiti Saul Canelo Alvarez (56-1-2, 38 KO) i Caleb Plant (21-0-0, 12 KO).

Ulog u ovom meču zapravo su svi pojasevi u super srednjoj kategoriji. Canelo je vlasnik WBA, WBC i WBO pojaseva, a njegov protivnik Caleb Plant u svome vlasništvu ima jedini koji Meksikancu fali, onaj IBF-ov. Caleb Plant može dobiti puno više nego li Canelo, no čeka ga jedan od najtežih mogućih zadataka. Naime, iako je Plant neporažen u dosadašnjoj karijeri, mnogi smatraju kako se 29-godišnjak nije susreo s naročito kvalitetnim borcima da bi zaslužio ovako velik meč. Na njemu je da dokaže suprotno.

31-godišnjem Canelu, po mnogima najboljem ''P4P'' boksaču svijeta, meč protiv Planta bit će treći ove godine. Meksikanac je u u drugom mjesecu savladao Avnija Yıldırıma prekidom u trećoj rundi, a u petom mjesecu Canelo je bio bolji Billyja Joe Saundersa. Taj meč okončan je nakon punih osam rundi.

Plant i Canelo odradili su ceremoniju vaganja za svoj meč. Meksikanac je bio točno na gornjoj granici kategorije (168 'pounda'), dok je Plant neznatno lakši sa 167 'pounda'. Boksači su ponovno imali poprilično intenzivno sučeljavanje, no ovaj put su ih držali na sigurnoj distanci kako se ne bi ponovila situacija iz devetog mjeseca, s njihovog prvog sučeljavanja. Tada je Meksikanac snažno odgurnuo svog protivnika, a nedugo zatim uslijedio je i fizički obračun. Snimku te situacije možete pogledati OVDJE.

U svakom slučaju, velik boksački meč čeka nas ove večeri, a Canelo je boksač čije borbe fanovi boksa nikako ne smiju propustiti. S druge strane, ne treba unaprijed otpisivati niti Caleba Planta koji nam možda priušti veliko iznenađenje. Koeficijenti na njegovu pobjedu kreću se od 6.00 pa sve do 8.00, dok je koeficijent na pobjedu Canela najčešće oko 1.10.

Snimku vaganja i završnog sučeljavanja dvojice boksača pogledajte ispod teksta.

Linker
16. travanj 2024 08:35