K1 i Boks

Canelo napokon priznao: ‘U posljednjih nekoliko mečeva nisam izgledao kao nekoć‘

Canelo Alvarez

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Ponajbolji svjetski boksač dugo je kontrirao kritičarima, ali sada se napokon složio s onim što svi vide

U posljednjih godinu i pol dana, Canelo Alvarez odradio je tri meča, a upisao je dvije pobjede i jedan poraz. Meksikanac je u petom mjesecu prošle godine izgubio od Dmitryja Bivola, a ruski borac porazio ga je poprilično uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca.

Izlet u polutešku kategoriju nije se pokazao pretjerano dobrom idejom i Canelo se vratio supersrednjoj kategoriji nakon tog poraza. Uslijedile su pobjede jednoglasnim odlukama protiv Gennadyja Golovkina i Johna Rydera, ali mnogi su stekli dojam da Canelo više nije na nekadašnjoj razini.

Više puta Canelo je opovrgavao takve navode, ali ususret ovotjednom meču protiv Jermella Charla, Meksikanac je napokon priznao da su kritičari bili u pravu.

‘‘Iz boksačke perspektive, nisam bio na sto posto svojih mogućnosti. Ali kritičari uvijek traže nešto o čemu će pričati, zar ne? Očito je da se ovaj put slažem s njima i kroz posljednjih nekoliko mečeva nisam izgledao kao nekoć. Nisam netko tko riječima planira opovrgavati takve navode. Želim pokazati da sam i dalje na vrhuncu, a vidjet ćete veliku razliku u ovom meču.‘‘, poručio je Canelo.

Možda je i dobra stvar za Canela da je napokon priznao kako nije ‘‘operirao‘‘ na uobičajenoj razini. To ne mora nužno značiti da su njegovi najbolji dani iza njega. Možda je jednostavno zaredao par nastupa ispod uobičajene razine, a s obzirom da su mu 33 godine, sigurno ima još nekoliko vrhunskih godina ispred sebe. Sada kad si je priznao slabije nastupe, ne sumnjamo da će u meč protiv Charla ući s velikom motivacijom da razuvjeri sve one koji smatraju da je njegovo vrijeme prošlo.

Dvije pobjede u tri nastupa upisao je unatoč činjenici da nije odradio mečeve onako kako može. Charlu se ne piše dobro ako se pojavi ‘‘onaj stari‘‘ Canelo na kakvog smo navikli.

Linker
25. travanj 2024 09:04