K1 i Boks

Canelo o komentarima da bi se trebao umiroviti: ‘Osjećam se kao mladić i da sam u naponu snage, nema govora o penziji!‘

Canelo Alvarez

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, CANELO)
Prvi put se borio s 15 godina

Nakon nešto manje od mjesec dana poslije njegove borbe s Jermellom Charlom, doći će 18. obljetnica profesionalnog debija Canela Alvareza. Imao je samo 15 godina kada se prvi put borio kao profesionalac. Meksička legenda borila se u junior velter kategoriji te upisala tehnički nokaut u četvrtoj rundi protiv Abrahama Gonzaleza u listopadu 2005. u blizini njegovog rodnog grada Guadalajare.

Neosporni prvak u super srednjoj kategoriji borit će se po 64. put kao profesionalac kada bude branio svoje IBF, WBA, WBC i WBO pojaseve protiv Charla 30. rujna u T-Mobile Areni u Las Vegasu. S dvije preostale borbe nakon njegovog dogovora o tri borbe s Premier Boxing Championsima, 33-godišnjem Alvarezu nije ni palo na pamet pomisao o umirovljenju.

Iako kritičari tvrde da je pokazao znakove posrnuća u svakoj od svoje zadnje tri borbe, Alvarez je uvjeravao Raya Floresa iz Premier Boxing Championsa tijekom svog otvorenog treninga u srijedu da u njemu ima još mnogo vatre za borbu na elitnoj razini..

"Još uvijek se osjećam kao mladić, svježe i nikad ne razmišljam o kraju svoje karijere. Samo treniram i borim se svake godine, a vidjet ćemo. Vidjet ćemo u budućnosti, ali još sam mlad. Osjećam se odlično, osjećam se snažno i osjećam da sam u naponu snage.”

Alvarez (59-2-2, 39 KO) dobio je uzastopne borbe za naslov u 12 rundi jednoglasnom odlukom otkako ga je neporaženi WBA prvak u poluteškoj kategoriji Dmitry Bivol pobijedio na bodove u njihovoj borbi prije 16 mjeseci u T-Mobile Areni. Te dvije pobjede došle su nad rivalom Kazahstancem Gennadijem Golovkinom (42-2-1, 37 KO) i Englezom Johnom Ryderom (32-6, 18 KO), koji je bio obavezni izazivač za Alvarezov WBO pojas. Hoće li nastaviti dobar niz protiv Charla, saznat ćemo za dva tjedna.

Linker
22. travanj 2024 18:12