K1 i Boks

Chael Sonnen opleo po Tysonu Furyju nakon ugovaranja borbe s Ngannouom: ‘Ti si ološ i nasilnik, kako to možeš napraviti?‘

Chael Sonnen

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
‘To je najsmješnije sportsko natjecanje u našem životu‘

Bivši izazivač UFC-a u srednjoj i poluteškoj kategoriji, Chael Sonnen, napao je sadašnjeg kralja WBC-ove teške kategorije, Tysona Furyja, označivši ga "nasilnikom" i "ološem" jer će se 28. listopada (deseti mjesec) ugovorio boksački meč protiv bivšeg kralja UFC-ove teške kategorije, Francisa Ngannoua.

Predviđeno je da se vrati u ring krajem desetog mjeseca u Rijadu, a borba koja će se naći u profesionalnim omjerima oba borca. Odsutan je otkad je predvodio događaj u prosincu (12. mjesec) protiv Dereka Chisore prošle godine, a sada zaobilazi potencijalnu borbu sa svjetskim prvakom Oleksandrom Usykom usred nastavka pregovora tijekom godine, Tyson Fury je označen kao "ološ" od strane veteranskog analitičara, Sonnena, jer je ugovorio borbu s Ngannouom.

"To je najsmješnije sportsko natjecanje u našem životu. Dopustite mi da vam dam primjer. Uzmimo Lakerse i prave Lakerse unatrag kad su imali tipa po imenu Shaq i Kobe Bryant. Ne znam je li LeBron ikada bio u tom timu. Ali sjećate li se kada su bili stvarno dobri? I dobili ste Phila Jacksona za trenera; uzmi ih i stavi ih protiv Bradyja i Patriotsa. Imate sjajne timove, ali to ćete učiniti prema nogometnim pravilima. Vidite li koliko je to glupo? Shvaćate li zašto se to nikada nije dogodilo? Vidite zašto se o tome nikada nije ni raspravljalo? To je ono što se ovdje događa", rekao je Chael Sonnen za The Schmo tijekom nedavnog intervjua, a zatim je opleo po "Gypsy Kingu".

"Ali, kakav je to ološ Tyson Fury, čovječe? Stvarno vam moram reći, Tyson Fury mi je slomio srce. Svidio mi se taj tip i svidjela mi se zabava. Sviđa mi se toliko toga na njemu. Uzmite tipa kao što je Fury, kojeg je Bog stvorio ogromnim, dao mu je sjajne trenere, sjajne partnere za trening i sjajna iskustva. Ima oružje i alate s kojima se drugi ljudi ne mogu nositi ako nisu naoružani. I odlučit će ih iskoristiti da pretuče tipa koji ima najmanje 37 godina bez iskustva i stoji na jednoj nozi. To je nasilnik i to je ološ. Nikada to nekome ne bih napravio, stvarno me razočarao", zaključio je.

Linker
28. travanj 2024 06:20