K1 i Boks

Chael Sonnen se obrušio na Mayweathera: ‘Neće zaraditi 20 već 8 milijuna, a borbe su mu namještene‘

  Chael Sonnen 

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Nije mu drago to što Floyd zarađuje na nekompetetivnim borbama

Pred Floydom Mayweatherom trenutno je novi izazov u obliku ekshibicijske borbe protiv bivšeg RIZIN-ovog izazivača za titulu, Mikurua Asakura, no malo je onih koji vjeruju u legitimnost ove borbe, uključujući i bivšeg UFC borca Chaella Sonnena.

Sonnen naime vjeruje da Mayweather ima unaprijed osmišljen performans i način na koji će pobijediti, te da je za to plaćen i više nego što bi trebao biti. Teško mu je za povjerovati da je ijedan od Floydovih ekshibicijskih mečeva bio imalo kompetitivan, naprotiv, smatra da su svi ti mečevi bili namješteni. Također, Floyd je nedavno izjavio kako će za svoj predstojeći meč zaraditi 20 milijuna dolara, što je još jedna od stvari koje je Sonnen opovrgnuo na svom YouTube kanalu.

"On tvrdi da će zaraditi 20 milijuna dolara, ali za to što god da će on odraditi u Japanu dobit će osam milijuna, a ne 20. Osam milijuna je puno, ali to ipak nije 20 kako on tvrdi. Imam obavezu kao novinar da vas informiram da će zapravo dobiti osam milijuna i da on to preuveličava."

"On će sada odraditi nešto, oni to zovu ekshibicijom. Bori se protiv manjih protivnika koji su očajni. Ali on time zarađuje puno novaca i pritom se zabavlja. To je ono što mene smeta. Ne želim da se on pritom zabavlja. Niti jedan borac se ne zabavlja. Netko tko je napunio 40 godina i ne radi prave borbe, već se samo pravi da se bori protiv nekakve konkurencije. Ti momci jedva da uspiju odglumiti da su nokautirani, i njima nije zabavno niti zarađuju milijune." - započeo je Sonnen.

No Sonnen ipak smatra kako Floyda ipak ne treba prozivati jer on je ipak samostalno uspio shvatiti kako ‘hakirati‘ sistem i zarađivati ogroman novac, ne izlažući se pritom riziku i zabavljajući se.

"Floyd će zaraditi osam milijuna dolara tako da se neće zapravo boriti, jer da se zapravo bori on bi tog momka uništio za 30 sekundi. Drugi boksači koji su se voljni zapravo boriti, ne ekshibicijski, ne samo izaći u ring na osam rundi, ne ograničavati se na serije od dva udarca umjesto tri, ne mogu zaraditi niti desetinu od onoga što će Floyd zaraditi. Zašto bih ga zato prozivao? Floyd je ipak taj koji je uspio ‘hakirati‘ ovaj sustav, zar ne?" - zaključio je Sonnen.

Linker
26. travanj 2024 07:42