UFC

Chael Sonnen ne vjeruje Kevinu Hollandu: ‘Nije se on umirovio, samo traži pažnju‘

 Chael Sonnen 

 mjt/AdMedia/Sipa Press/Profimedia
Povukao je dobru paralelu sa situacijama iz djetinjstva

Miljenik publike i borac poznat kao heroj ulice, pa od nedavno i heroj UFC-a otkad je prihvatio borbu doslovno u posljednji tren protiv Khamzata Chimaeva. Nakon što je uvjerljivo izgubio od Khamzata, Holland je najavio umirovljenje naglašavajući kako je napunio džepove prihvaćajući borbu protiv opasnog Čečena, no Chael Sonnen je pokazao određenu dozu sumnjičavosti vezano za cijelu tu priču o umirovljenju.

Sonnen je objasnio kako svaki borac barem jednom tijekom karijere, pobijedio ili izgubio, upadne u "post-fight" depresiju gdje onda daje ovakve i slične izjave. Smatra da je Holland zapravo tražio nekakvu vrstu suosjećanja i podrške od strane fanova, te da će se vrlo brzo pokazati da se predomislio vezano za umirovljenje.

"Takva vrsta depresije je stvarna, čak i kad pobijediš. Ovo je samo traženje pažnje. To smo svi radili kad smo bili djeca. Primjerice nacrtali biste nešto na papir i kad bi ostatak razreda to htio vidjeti, vi biste to sakrili pod izlikom ‘Crtež nije baš tako dobar‘, dok sami znate da je zapravo sjajan. Samo ste htjeli da vam kažu da ste odradili sjajan posao. Svi smo to radili, i sada to i Kevin radi. On ovo radi kako biste mu vi prišli i rekli ‘I dalje te želimo jer si uvijek bio dobar borac‘." - analizirao je Sonnen Kevinovo ponašanje i povukao paralelu sa situacijama iz djetinjstva.

Još jedna zanimljivost koju je Sonnen dodao na ovu temu je ta da je Holland možda objavio umirovljenje kako ne bi morao imati posla s USAD-om, pa da se ponovno pridruži sustavu kada bi se potencijalno vratio borbama. To naravno vrijedi samo ako borac direktno piše zahtjev USADA-i da ga maknu iz programa testiranja, što se u ovome slučaju nije dogodilo.

Linker
16. travanj 2024 06:24