K1 i Boks

Conor McGregor o svojoj ulozi u BKFC organizaciji: ‘Ovdje nisam samo kao vlasnik, igrač-menadžer moja je rola‘

Conor McGregor

 JORGE GUERRERO/AFP/Profimedia
Najveća MMA zvijezda sudjelovala je na BKFC-ovoj konferenciji za medije u Španjolskoj

Conor McGregor ranije ove godine umiješao se u vlasničku strukturu BKFC organizacije. Vodeća svjetska organizacija u boksu bez rukavica dobila je McGregora kao suvlasnika nešto manjeg paketa dionica, a bio je to jako dobar marketinški potez za tu brzorastuću organizaciju.

No, mnoge zanima hoće li McGregor ostati u BKFC-u samo kao vlasnik dijela dionica ili ga možemo očekivati unutar BKFC-ovog ringa. Jasno je kako Conor neće imati pravo nastupa u BKFC-u sve dok je pod ugovorom s UFC-om, ali McGregor je na konferenciji za medije održanoj u Španjolskoj otkrio kako se njegov ugovor s UFC-om bliži kraju, a nakon toga nije isključeno da se okuša u boksu bez rukavica.

‘‘Preostalo mi je još nešto malo posla s UFC-om, dvije borbe preostale su mi prema ugovoru. Sve držim na oku i ovdje nisam samo kao vlasnik. Rekao bih da imam rolu igrača-menadžera u ovoj organizaciji.‘‘, rekao je McGregor, dodatno zagolicavši maštu fanova BKFC organizacije.

Nastupi li u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu, McGregor će pridružiti grupi brojnih MMA boraca koji su se okušali u tom sportu. Mike Perry jedno je od najuspješnijih MMA lica u boksu bez rukavica, a McGregor nije propustio dotaknuti se njegovih ostvarenja.

‘‘Pogledajte što se dogodilo s Michaelom Perryjem, on je jedna od naših najvećih zvijezda ovdje, ‘Kralj nasilja‘ kako naziva samog sebe. On je imao tako velik rast u ovom sportu, a sada ga čeka meč protiv onog malog slabašnog tipa (Jakea Paula) i svi ćemo navijati za Perryja. Ali ovo (BKFC) je prava stvar. Nitko u borilačkom sportu ne može reći jednu lošu riječ o BKFC-u i to je za mene dokaz kvalitete.‘‘, dodao je Conor.

Je li sve ovo samo puka promocija od strane McGregora i zavaravanje fanova koji se nadaju njegovom nastupu u BKFC-u, ili Conor uistinu ima ambicije boksati bez rukavica, vrijeme će pokazati. Upitno je hoće li ‘‘Notorious‘‘ ikada više nastupiti pod okriljem UFC-a. Pričekajmo da taj ugovor odradi do kraja, a nakon toga možemo maštati o njegovim nastupima u drugim sportovima.

Linker
03. rujan 2024 13:43