K1 i Boks

Cormier o borbi Furyja i Ngannoua: ‘Najveći mogući izraz nepoštovanja, nadam se da će mu razbiti glavu!‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Bivši UFC-ov prvak šokiran je odlukom ‘Gypsy Kinga‘ da ugovori meč s Usykom u tako kratkom vremenskom razmaku nakon okršaja s ‘Predatorom‘

Nadolazeći boksački okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua (28. listopada, Rijad) sve je bliže, a sukladno tome intenzivirala se i medijska aktivnost povezana s tom borbom. Ispisano je mnogo kartica novinskih tekstova na tu temu, brojni borci i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o toj borbi, a sada se oglasio i Daniel Cormier, te komentirao predstojeći obračun, osobito kroz prizmu novih okolnosti, odnosno činjenice da je Fury u međuvremenu ugovorio meč za apsolutnog prvaka s Oleksandrom Usykom.

Bivši UFC-ov prvak, naime, smatra kako je krajnje nekorektno i omalovažavajuće što je "Gypsy King" ugovorio tako veliku borbu, kojoj bi trebao pristupiti samo dva ili tri mjeseca nakon borbe protiv Ngannoua.

"To je najveći mogući izraz nepoštovanja od strane Furyja, to je ludo", rekao je Cormier u emisiji "DC&RC" na ESPN-u, pa dodao: "Sviđa mi se Fury, gledao sam njegovu seriju na Netflixu i zaljubio sam se u njega, ali se nadam da će mu Francis razbiti glavu. Zakazao je borbu dva mjeseca kasnije i u biti poručio da će biti potpuno čist kada završi s Ngannouom. Dakle, on će pobijediti Francisa i odmah nakon toga krenuti u borbu s drugim teškašem svijeta. To je ludo".

Prethodno je i sam Ngannou izrazio čuđenje zbog Furyjevog ugovaranja borbe s Usykom, istaknuvši da ne zna kolika je minimalna medicinska suspenzija u boksu, odnosno da ne zna kako se Fury može boriti u prosincu "nakon onoga što će se dogoditi 28. listopada".

Hoće li se Furyju raspored kojeg je odabrao eventualno obiti o glavu, saznat ćemo uskoro...

Linker
02. svibanj 2024 12:19