K1 i Boks

Čovjek najbliži rekordu Mayweathera za par dana opet u ringu: ‘Borba protiv Canela će se dogoditi!‘

Gilberto Ramirez
 Yong Teck Lim/Getty images/Profimedia
Gilberto Ramirez i Sullivan Barrera ovog će vikenda odraditi intrigantan meč poluteške kategorije

U prosincu prošle godine napokon smo dočekali povratak u ring Gilberta "Zurda" Ramireza (41-0, 27 KO). Bivši WBO prvak super srednje kategorije imao je pauzu nakon prelaska u polutešku kategoriju, no protiv Alfonsa Lopeza je potvrdio da forma nije pala. Uostalom, ovom Meksikancu tek je 30 godina i njegovi najbolji rezultati bi tek trebali uslijediti.

Naravno, boksačkoj javnosti zanimljiv je Zurdo i zbog svog omjera, čime je profesionalac najbliži onom rekordu Floyda Mayweathera Jr., koji se umirovio s 50-0. Do tog mu nedostaje devet pobjeda, a prvu će pokušati ostvariti ovog vikenda protiv Sullivana Barrere (22-3, 14 KO), u meču gdje će braniti titulu sjevernoameričkog prvaka. Njegova je namjera nastaviti put koji zapravo u svojim začecima nije krenuo kako se nadao.

"Kao amater, izgubio sam svojim prvih osam mečeva i tad sam rekao da mi se tako nešto više nikad neće dogoditi. Moj ponos bio je na kocki i rekao sam samom sebi da trebam raditi, biti discipliniran i vjerovati u sebe", prenosi njegove riječi Boxing Scene.

Karijeru trenutno gradi uz pomoć Oscara De La Hoye, koji je jedan od zaslužnih što se odabrao na prelazak u polutešku kategoriju.

"Mislim da je ovo moja savršena težina, osjećam se komforno i snažno. Mislim da će ovaj meč biti dobar i imat ću priliku nastupiti pred puno Meksikanaca. Želim im svima pružiti dobar show", potvrdio je namjere, prije nego je uslijedilo pitanje o tome kad bi mogao uslijediti napad na titulu. O tome nije puno rekao, iako je jasno da bi moglo biti već u idućem meču, ali zato nije bio ravnodušan prema pitanje vezano uz eventualni meč protiv Canela Alvareza.

"Taj meč će se u budućnosti sigurno dogoditi i dobro je što ga ljudi traže. Svi se nadaju vidjeti rat između dva Meksikanca", kratko je samo potvrdio sjajni boksač koji ne priča puno izvan ringa, iako je otkrio kako je popravio svoj engleski jezik te čak pročitao dvije knjige. To će mu svakako dobro doći ako namjerava postati globalna zvijezda za što potencijal svakako posjeduje.

Linker
23. travanj 2024 03:20