K1 i Boks

Čovjek s iskustvom sparinga s Furyjem i Usykom: ‘On je teškaški Lomačenko, ali postoji jedna velika razlika!‘

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
Pobjednik tog meča bit će prvi apsolutni prvak nakon Lennoxa Lewisa

Trener Deontaya Wildera, Malik Scott, pričao je o nadolazećoj borbi za ujedinjenje naslova u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka i otkrio neke uvide iz sparinga jer ima iskustvo s obojicom. Ranije ovog mjeseca objavljeno je da su Fury i Usyk potpisali ugovor da će u Saudijskoj Arabiji udružiti sva četiri glavna naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, iako još nema potvrde o datumu zbog Furyjevih obaveza ovog mjeseca.

Scott je u nedavnom intervjuu za Pro Boxing Fans objasnio da je sparirao s obojicom, a odabrao je i svog favorita te raščlanio zašto u ovom meču preferira "Gypsy Kinga".

"Da vam budem iskren, dajem 70 posto šanse Furyju. Prije nekoliko mjeseci bio sam 50-50, ali nisam baš bio oduševljen izvedbom Oleksandra Usyka protiv Daniela Duboisa, a jako sam uvjeren u to da se Tyson Fury može nametnuti, a nije spor. Ako ga ne može nokautirati jednim udarcem, onda će imati velike probleme, a on nije velik kao Fury i nema tu nokautersku snagu.”

Također je istaknuo veliku razliku između ova dva elitna teškaša.

“Ogromna je razlika između njih. Fury s kojeg sam boksao jako mi se sviđa – neuhvatljiv je, brz, dobro pozicionira ruke i ne daje vam priliku da ga udarite. Kad sam boksao s Usykom, imao je briljantnu ravnotežu, on je kao njegov sunarodnjak Vasilij Lomačenko.”

Očekuje se da će se borba održati ili krajem prosinca ili početkom siječnja, a potvrda će vjerojatno stići nakon okršaja Furyja s bivšim UFC svjetskim prvakom u teškoj kategoriji Francisom Ngannouom, koji će se održati u Rijadu 28. listopada.

Pobjednik će biti prvi apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa i gotovo sigurno će biti upisan kao jedan od najvećih boksača svih vremena.

Linker
27. travanj 2024 10:43