K1 i Boks

Dana White kritizirao Jakea Paula za odabir Natea Diaza kao protivnika: ‘On je MMA borac u 40-oj‘

 Dana White  

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Smatra da bira ponovno lakši put

Jake Paul je nedavno upisao svoj prvi poraz u profesionalnom boksu, a to je ujedno bio i njegov prvi meč protiv pravog boksača. O kvaliteti Tommyja Furyja nećemo previše pisati, ali činjenica je ta da je legitiman boksač, mlad je i još k tome neporažen. Jake Paul iz tog meča nikako nije izišao bez ispaljenog metka; dapače pokazao je svoje boksačke kvalitete, u jednom trenutku i rušio mladog Furyja, da bi na koncu izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Prije te borbe Jake Paul je većinom boksao protiv bivših MMA boraca, iako respektabilnih imena u MMA sportu, na kraju se pokazalo kako su MMA i boks ipak dva različita sporta. Nakon svojeg prvog poraza Jake Paul se odlučio na po mnogima meč koji mu u potpunosti paše. Ispred njega će ovoga puta biti Nate Diaz, bivši UFC borac koji je trenutno na zalasku svoje borilačke karijere i kojem je vrijeme da se kroz sljedećih nekoliko borbi uspije dodatno naplatiti. Jedan od ljudi kojima se nikako nije svidio odabir protivnika je i Dana White, koji je sve prokomentirao u svome stilu.

"Slušajte, stvar je u tome da je Jake Paul nedavno boksao s pravim boksačem koji je bio njegovih godina, njegove težine, i na kraju je izgubio. Nakon poraza on se odmah okrenuo 40-godišnjem MMA borcu koji je manji i lakši od njega. Znam da mnogi žele vidjeti ovaj meč, ali ja sam jednostavno protiv toga. Taj meč me ne zanima."- dosta kritički se osvrnuo na odabir protivnika.

Inače, Jake Paul je visok 185 cm, samo dva centimetra više od Diaza. Raspon ruku im je identičan, 193 cm, dok se Diaz u karijeri borio na puno nižoj kilaži od Jakea. Vjerujemo da to ovdje neće biti slučaj, te da će Diaz uvelike podići kilažu, tj. da se više neće morati boriti sa skidanjem iste. Paul je u više navrata bio kritički nastrojen prema predsjedniku UFC-a kritiziravši ga pritom zbog malih plaća i zato jer borcima ne želi priuštiti zdravstveno osiguranje.

Linker
23. travanj 2024 08:34